Вијести, Спорт

Мастерс Рим: Срби у борби за четвртфинале

ОСИМ ЂОКОВИЋА, НА ТЕРЕНУ И ЈОВАНОВСКИ СА ШАРАПОВОМ, ЈАНКОВИЋ СА КВИТОВОМ, И ТРОИЦКИ СА НИШИКОРИЈЕМ

        Бразилски тенисер Томаж Белучи биће противник Новака Ђоковића у трећем колу турнра из Мастерс 1000 серије у Риму, а њихов дуел на програму је око 19.30 часова.

        Он је у другој рунди савладао 14. носиоца, Роберта Баутисту Агута са 1:6, 6:1, 6:4.

        Леворуки Бразилац има 27 година, тренутно је 68. на ATP листи, а најбољи ранг имао је 2010. године, када је био 21. на свету.

        Управо те године Ђоковић и он одиграли су у Риму меч трећег кола и српски тенисер рутински је славио – 6:4, 6:4. Играли су још једном, годину дана касније у Мадриду Белучи је пружио јак отпор, али је Новак на крају победио са 4:6, 6:4, 6:1.

        На том турниру Томаж је блистао, имао је и сет и брејк вишка против српског тенисера, али је Новак ипак преокренуо и остварио 33. узастопни тријумф у 2011. години.

        Бразилац не блиста ове сезоне, до овог турнира имао је скор 9-13, а најбољи резултат му је полуфинале у Киту.

Новак Ђоковић и Томаж Белучи

Новак Ђоковић и Томаж Белучи

Осим Ђоковића, на терену у борби за четвртину финала Рима ће се наћи још три српска представника, а прва ће на терен Бојана Јовановски – која свој меч против Марије Шарапове из Русије игра од од 13.45.

Затим ће на терен око 16 часова Јелена Јанковић и Чехиња Петра Квитова, док Виктор Троицки против Јапанца Кеија Нишикорија игра пола часа пре Новака.

Б92

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *