Вијести, Спорт

Луис Суарез елиминисао репрезентацију Енглеске

ЕНГЛЕСКА ЈЕ, ПОРЕД ШПАНИЈЕ, НАЈВЕЋЕ РАЗОЧАРЕЊЕ У ДОСАДАШЊЕМ ТОКУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА

        Нападач Ливерпула и најбољи фудбалер Уругваја Луис Суарез практично је послао Енглезе кући а са своја два дивна поготка Уругвају дао велику шансу да ипак, без обзира на пораз од Костарике, да се пласира у осмину финала Мундијала. Енглеска је, слободно се може рећи, поред Шпаније, највеће разочарење у досадашњем току светског првенства. Тек на моменте. Енглези су деловали као озбиљна екипа, али, премало да би отишли даље у групу најбољих светских репрезентација. Искусни Оскар Табарез је у односу на стартни меч и после пораза од Костарике променио готово пола тима. Од самог старта шансу су добили пре свих, сјајни нападач Ливерпула Луис Суарез, који је са Каванијем имао задатак да прави опасну пометњу пред голом Харта, као и још четворица нових фудбалера: Хименез, Переира, Гонзалес и Лодеиро. Са друге стране Рој Хоџсон је без обзира на жестоке критике које је претрпео после пораза од Италијана шансу поново дао Вејну Рунију.

        Уругвајци су од старта кренули агресивно ка голу Енглеза, посебно су велики притисак стварали Суарез и Кавани, који су имали одличну подршку својих везних играча. Прва је запретила Енглеска, Руни је одлично извео слободан ударац, али на срећу Муслере, који сантиметар од стативе. Основна занисао искусног Хоџсона била је да са Рунијем и брзоногим Данијелом Стариџом често врше притисак на задњу линију Уругвајаца, пре свега на капитена Година, коме брзина и није јача страна.

        Омaлени Аревало Риос добио је стриктни задатак да чува Рунија, да му не дозволи превише простора, јер еј Табарез знао да уколико опасни нападач Менчестер јунајтеда буде имао превише слобопде у игри да ће утолико теже бити његовој екипе. Добро се знало да је дуел „губитника” из првог кола био веома важан за обе репрезентације. Практично, поражени из овог сусрета могао би слободно да пакује кофере и спрема се повратак кући.

        У 32. минуту Руни је погодио пречку. Одличан центаршут, такозваниу скраћени корнер са леве стране извео је Џерар, напач енглеске репрезентације се извио колико је могао али му је у скоку засметао Касерес, тек толико да му не дозволи да убаци лопту у небрањену мрежу, јер је истрчали голман Муслера већ био савладан. Била је то најбоља прилика за Енглеску.

        Опасни тандем Уругвајаца Кавани – Суарез успео је у 39. минуту да побегне одбрани енлеског тима. Најпре је Кавани примио лопту грудима, погледао где се Суарез налази, који је побегао Џагелки и онда у свом стилу главом матирао неможног Харта. Рекло би се лако и једноставно, мат у два потеза!

        Веома брзо узвратио је Стариџ шутем са леве стране али је овог пута Муслера био на правом месту. Вршили су до краја првог полувремена Енглези стални притисак али на одмор су отишли са голом минуса, па мих је у другом делу чекао још тежи задатак.

        Иако су имали лепу предност Уругвајци су и у другом полувремену наставили са офанзивном игром, често је опасни Кавани био пред голом Харта.  Руни је и у 52. минуту пропустио сјајну прилику за гол. Његов ударац са седам метара успео је да одбрани Муслера чудесном интервенцијом. Енглеска је од тог момента, немајући више шта да чека, кренула још одлучније ка голу Уругваја, али, некако фудбалери у белим дресовима нису имали довољно среће. Како је време одмицало, противник је био све сигурнији у прву победу ма шампионату.

        Имао је Хоџсон довољно стрпљења са Веном Рунијем и на крају то му се исплатило. Играо се 75. минут када је Стариџ маестрално прошао тројицу одбрамбених играча Уругваја, на време послао тачан пас до Џонсона који у клизећем старту шаље лопту ка Рунију, који такву шансу не пропушта. Муслера је једноставно био немоћан: Уругвај – Енглеска 1:1!

        

Луис Суарез

Луис Суарез

Разиграли су се од тог часа Енглези,посебно је Даниел Стариџ представљао праву енигму за Уругвајце, али шта би Уругвај без Суарезакоји је буквално сам победио Енглезе. У 85. минуту опет мат. Муслера је дегажирао лопту до Каванија који је био модлично мпостављен на половину противника, нападач ПСЖ-а је потом сјајно асистирао опасном стрелцу Суарезу који прима лопту креће силовито ка голу противника и поред немоћног Кејхела шутира толико снажно да ни „три голмана” не би имала шансу: Уругвај – Енглеска 2:1!

Политика

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *