Вијести, Спорт

„Кроз нoге“ Бразилцима – Србија – Бразил 2:1!

НОВИ ЗЕЛАНД – Историјска игра „Орлића“ на Мундијалиту ће остати запамћена по одличној игри и великој тензији, где је до самог краја резултат био неизвестан.

У другом продужетку, у 118. минуту, Немања Максимовић је фантастичним голом бетонирао светску титулу Србији!

73. мин: Бразил је изједначио. Кратко је трајала радост Србије, брзо је пала концентрација и допуштен је гол. Переира је на левој страни промешао четворицу наших играча и шутирао, Рајковић је дотакао лопту, али недовољно да спречи њен пут ка мрежи.

70. мин:Србија води! Савршена акција „Орлића“ за вођство. Почело је додавањем Здјелара за Мандића, који је лепо сачувао лопту и проследио је на супротну, десну страну до Живковића. Он прослеђује лопту до Максимовића, уследио је центаршут Максимовића, лопта уз благи одбитак завршава на другој страни, а Мандић је на правом месту и шаље лопту у гол.

„Орлићи“ су успешно прошли групу, а потом су на путу до финала елиминисали Мађарску у продужецима, затим САД на пенале, па Мали поново у продужецима.

Орлићи – орловски! (Фото: ЈуТЈуб)

Са друге стране, Бразил је на једанаестерце елиминисао Уругвај и Португал, да би у полуфиналу декласирао Сенегал са 5:0.

Србија: Рајковић, Гајић, Антонов, Здјелар, Вељковић, Бабић, Шапоњић (Илић 95), Максимовић, Мандић (Гаћиновић 75), Живковић, С. Милинковић-Савић (Јовановић 82).

Бразил: Жеан, Жоао Педро, Лукао, Марлон, Данило, Гиљерме, Бошилија (Переира 65), Габријел Жезус (Алеф 90), Жорж, Јаја (Малколм 74), Жеан Карлос.

Извор: Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *