Вијести, Спорт

Ивановићева у финалу Синсинатија

Српска тенисерка Ана Ивановић савладала је у спектакуларном мечу Марију Шарапову са 6:2, 5:7, 7:5 у полуфиналу турнира у Синсинатију.

Ивановићева ће се за титулу борити са Сереном Вилијамс, која је такође у три сета елиминисала Каролину Вознијацки.

Меч није био посебно квалитетан, али је био изузетно драматичан, са много преокрета, нервозе и успона и падова на обје стране.

Ана је у првом дијелу меча била супериорна и контролисала је збивања на терену све до резултата 6:2, 4:0. Тада је на брејк лопти судија донио спорну одлуку по којој је поновио поен (а Ана је сматрала да је требало да га додијели њој).

Шарапова је тада направила брејк, а Ана је постала стегнута и нервозна. Иако је дошла до 5:2 и ситуације да гем касније сервира за побједу, Ивановићева се повукла, а Рускиња је пронашла ритам и успјела је да врати и други брејк.

Тада се Анина игра распала, а Шарапова је освојила још три гема за 7:5 и изједначење у сетовима.

Одлучујући сет био је напет, са много тензије и нервозе на обје стране. Шарапова је три пута имала брејк предности, али ужасно је сервирала – на 5:4 је Ана спасила двије меч лопте (форхенд винер и грешка Шарапове), да би јој Рускиња са двије дупле грешке у низу поклонила повратак у меч.

Ана Ивановић - Фото: Бета/АП

Ана Ивановић – Фото: Бета/АП

Ивановићева је у сљедећем гему спасила брејк лопту и напокон добила „свој“ гем, да би у наредном реализовала другу меч лопту и дошла до невјероватног тријумфа за два часа и 46 минута игре.

Укупно, Ана је имала 29 винера и 45 неизнуђених грешака, док је Шарапова уписала 28 директних поена и 51 грешку.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *