Вијести, Спорт

Ферер избацио Надала

МОНТЕ КАРЛО – Шпански тенисер Давид Ферер пласирао се у полуфинале Мастерса у Монте Карлу, пошто је данас победио првог носиоца Рафаела Надала са 7:6 (7:1), 6:4.

Ферер ће у борби за финале играти против Швајцарца Станисласа Вавринке, који је био бољи од Канађанина Милоша Раонића са 7:6 (7:5), 6:2.

Надал другу годину заредом неће бити у прилици да освоји турнир на којем је осам пута узастопно тријумфовао од 2005. до 2012. године.

Он није успео да одбрани прошлогодишње финале и изгубиће 400 бодова на АТП листи.

У преостала два четвртфинала састају се Жо-Вилфред Цонга (Француска) – Роџер Федерер (Швајцарска) и Новак Ђоковић (Србија) – Гиљермо Гарсија-Лопез (Шпанија).

Мастерс у Монте Карлу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

———————————————-

Надал: Не играм добро, нисам задовољан

Најбољи тенисер света Рафаел Надал рекао је, после пораза у четвртфиналу турнира у Монте Карлу од сународника Давида Ферера, да није задовољан својом тренутном формом.

„Ово је тежак пораз… Сви порази су тешки, али посебно су тешки они на шљаци. Нисам играо на прави начин, нисам се добро кретао”, рекао је Надал.

Он је освојио осам узастопних титула у Монте Карлу од 2005. до 2012. године пре него што је прошле године поражен у финалу од Новака Ђоковића.

Дан након што је постао 11. тенисер у „опен ери” који је уписао 300. победу на шљаци, Надал се мучио са сервисом, суочавао се са чак 10 брејк лопти противника, направио је чак 44 неизнуђених грешака.

„Тренутно не играм добро. Нисам задовољан како играм. Ферер је био бољи, ја сам играо потпуно погрешно у другом сету”, казао је Надал.

 

Ferer-Nadal

Ферер ће у полуфиналу Монте Карла играти против Швајцарца Станисласа Вавринке.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *