Вијести, Спорт

Европски шампионат: Злато за Стјепановића, Силађи шести!

Српски пливачи настављају са успесима на Европском шампионату у данском Хернингу. Велимир Стјепановић освојио злато у трци на 200 метара делфин стилом. Чаба Силађи шести у финалној трци на 50 метара прсно. Мешовита штафета осма у финалу.

Српски пливач Велимир Стјепановић освојио је златну медаљу на 200 метара лептир стилом на Европском првенству у малим базенима у данском граду Хернингу.

Српски пливач је у финалу 200 метара испливао за један минут, 51 секунду и 27 стотинки.

Победничка трка Велимира Стјепановића

Победничка трка Велимира Стјепановића

Сребрна медаља припала је Пољаку Павелу Корзениовском са девет стотинки слабијим временом, док се бронзаним одличјем окитио европски рекордер Николај Скворцову из Русије.

Други српски пливач Чаба Силађи је у финалу трке на 50 метара прсно заузео шесто место са временом 26,69 секунди, што је за 48 стотинки било слабије од резултата Словенца Дамира Дугоњића, који је освојио златну медаљу.

Мешовита пливачка штафета Србије заузела је осмо место у финалу трке на 4×50 метара слободним стилом на Првенству Европе у малим базенима.

Златна медаља припала је Руској екипи у саставу Сергеј Фесиков, Владимир Морозов, Розалија Насрединова и Вероника Попова, а њихово победничко време било је један минут, 29 секунди и 53 стотинке. То је уједно и нови светски рекорд.

Сребро је припало штафети Италије (1:30.26), док је бронзу освојила Холандија (1:30.62).

За Србију су пливали Радован Сиљевски, Борис Стојановић, Мирослава Најдановски и Ребека Репман, а трку су завршили у времену од 1:33.62.

За разлику од Стјепановића, Богдан Кнежевић и Иван ленђер нису успели да се домогну завршнице у дисциплини 200 метара делфин. Кнежевић је био 24. са временом 1:58.63 минута, док је Ленђер остварио 27. време – 1:59.10.

Борис Стојановић је заузео 22. место (55.08) и статус друге резерве на 100 метара мешовито, а Катарина Драганов Чордаш претпоследње, 41. место (30.22) на 50 метара леђно.

Честитке Стјепановићу

Освајање златне медаље Велимиру Стјепановићу честитали су премијер Србије Ивица Дачић, председник Скупштине Србије Небојша Стефановић, као и министар спорта Вања Удовичић.

„Честитам Вам на освајању златне медаље у делфин стилу на Европском првенству у малим базенима. Диван је осећај када Србија у два дана освоји две медаље на једном такмичењу и грађани Србије су поносни на Вас. Надам се да ће Ваш успех и такмичарски дух бити узор младим генерацијама. Уверен сам да су пред Вама још већи успеси“, наводи се у честитки премијера Дачића.

Ивана Максиновић честита медаљу.

Ивана Максиновић честита Велимиру Стјепановићу освојену медаљу.

Извор: РТС.срб

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *