Вијести, Спорт

ДУБАИ: Преокрет Федерера, Ђоковић без финала

Најбољи српски играч Новак Ђоковић неће бранити титулу на АТП турниру у Дубаију пошто је у полуфиналу изгубио од Швајцарца Роџера Федерера са 2:1 у сетовима – 3:6, 6:3, 6:2..

Novak Djokovic

Српски и швајцарски ас одиграли су сјајан меч, пун лепих поена, удараца и атрактивних потеза, а Федерер је славио потпуно заслужено.

Први сет није наслућивао овакав исход пошто је Ђоковић био сигуран и диктирао темпо, па је након брејка већ у другом гему повео са 1:0.

У наставку борбе однос снага ма терену је промењен, јер је српски тенисер заиграо са осцилацијама и више грешио, чини се да му је посебно засметала краткотрајна пауза због кише, тако да је Федерер после брејка у шестом гему стигао до изједначења.

Одлучујући трећи сет протекао је у знаку Швајцарца, који је играо импресивно, а сервирао готово беспрекорно, за разлику од Србина са неуобичајеним грешкама.

Федерер је повео на противнички сервис, а када је то исто урадио у петом гему за вођство од 4:1 било је јасно да Ђоковић нема шанси за преокрет.

Српски тенисер није се предавао и уложио је максимум напора да меч уведе у неизвесну завршницу, међутим, раније грешке скупо су га коштале, а противник је скоро сваку умео да искористи.

Био је ово укупно 32. међусобни окршај тренутно другог и осмог тенисера света и 17. пораз Ђоковића.

Федерер се у борби за титулу састаје са Чехом Томашем Бердихом, који је раније данас победио Немца Филипа Колшрајбера са 7:5, 7:5.

Турнир у Дубаију, који се игра за наградни фонд од 1,9 милиона долара, Ђоковић је до сада освајао четири пута, 2009, 2010, 2011. и 2013. године.

Извор: Спортски журнал

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *