Вијести, Спорт

Ђоковићева титула за Србију и БиХ!

Рим – Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је мастерс титулу у Риму побједом против Рафаела Надала са 4:6, 6:3 6:3, што му је трећа круна на теренима „Форо Италика“.

У 41. међусобном окршају двојице тренутно најбољих тенисера на свијету Ђоковић је уписао 19. побједу, а четврту на шљаци и то послије преокрета. Такође, на ATP листи која ће изаћи данас Ђоковић ће смањити Надалову предност на 650 бодова. Шпанац је изгубио 400 поена, пошто није одбранио прошлогодишњу круну, док је Ђоковић зарадио 820 бодова, јер је прошле године испао у четвртфиналу. То значи да би одличним наступом на другом гренд слему сезоне Ролан Гаросу Ђоковић могао да се врати на прво мјесто. Побједа је значајна и због чињенице да је ово прва титула Ђоковића од када га на турнирима прати Борис Бекер.

Први сет протекао је у уједначеној игри, у којој је ипак Надал успио да стекне предност. Направио је брејк већ у трећем гему, потврдио га у петом за вођство од 4:1, али је Ђоковић брзо узвратио. Смањио је на 3:4, имао три везане брејк лопте у идућем гему, али није успио да их искористи. То је била и посљедња шанса, пошто је Надал при резултату 5:4 одлично одиграо и повео са 1:0.

Шампиони пишу ћирилицом

Шампиони пишу ћирилицом

У другом дијелу игре Ђоковић је одмах направио брејк и повео са 3:0, али је много важније што је почео да игра одлично. Чинило се да Надал у тим тренуцима нема никакве шансе, међутим, вратио се по ко зна који пут и код резултата 3:1 освојио четири узастопна поена на Ђоковићевом сервису, те вратио брејк.

Ђоковићева титула за Србију и БиХ!

Ђоковићева титула за Србију и БиХ!

Ноле је поново направио брејк и повео са 5:2, те овај дио меча завршио са 6:3. Трећи сет почео је брејком Ђоковића, имао је шансу да направи још један, али се Надал вратио и изједначио на 3:3. Тада је Ђоковић поново направио брејк, до краја сачувао предност и дошао до врло важног тријумфа, не само због титуле него и због самопоуздања пред Ролан Гарос.

Извор: Глас Српске

Шампиону пишу ћирилицом! Шампиони.Срб

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *