Вијести, Спорт

Ђоковић у финалу Лондона

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале завршног Мастерс турнира сезоне и тако ће бити у прилици да одбрани трофеј у Лондону.

Ђоковић је у полуфиналу са 2:1, по сетовима 6:1, 4:6, 6:0 савладао Јапанца Кеија Нишикорија. Новак је у сјајно отворио меч, и већ на 2:1 дошао до првог брејка. У том периоду на терену је био само један тенисер, који је сет лако привео крају за 6:1. Међутим, Нишикори диже ниво игре у другом сету и на 3:3, прави брејк за 4:3, те преднсот држи до краја и заслужено добија други сет са 6:4.  На отварању трећег сета, Јапанац има двије брејк лопте, али Новак добрим сервисом долази до првог гема у трећој дионици. Наредни гем српски тенисер претворио је у гем, и преузео потпуну контролу над мечом за коначних 6:0.

Захваљујући овој побједи, Новак сада води са 3:2 у међусобним дуелима са јапанским тенисером.

У другом полуфиналном мечу од 21 час састају се Роџер Федерер и Станислас Вавринка.

Новак Ђоковић - Фото: АП

Новак Ђоковић – Фото: АП

У другом полуфиналном мечу од 21 час састају се Роџер Федерер и Станислас Вавринка.

Извор: РТРС

Вијестио: Противник је Рожер Федерер. Други рекет света савладао је у полуфиналу завршног мастерса у сезони земљака са 2:1, иако је Станислав освојио први сет на мечу. Као и код Архибалда Рајса, и овде се правимо Енглези и човека који ре растао уз француску границу претварамо у Енглеза …

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *