Вијести, Спорт

Ђоковић почистио Надала и освојио Мајами

Новак Ђоковић је шампион Мајамија. Четврти пут у каријери српски тенисер је освојио турнир у Мајамију. Овога пута, почишћен је Шпанац Рафаел Надал у два сета 2:0 (6:3, 6:3).

Био је то 40. дуел двојице великих ривала. Ноле је оба сета практично рутински освојио. До титуле је стигао без изгубљеног сета на турниру.

Ђоковић у Мајамију - шампионски

Ђоковић у Мајамију – шампионски

Ђоковић, други тенисер на АТП ранг листи, је за сат 23 минута игре у њиховом 40. међусобном дуелу дошао до 18. победе.

Српски тенисер је тако дошао до 43. у каријери, а друге титуле у сезони, пошто је прошле недеље освојио Мастерс у Индијан Велсу.

Ђоковић је против Надала одиграо сигурно један од најбољих мечева у 2014. години.

Имао је 71 одсто убаченог првог сервиса од чега је освојио чак 85 процената. Такође, Ђоковић је забележио 22 винера и 14 неизнуђених грешака.

Почетак сусрета обележила је брејк лопта Надала, али је Ђоковић, иако је дувао јак ветар и отежавао сервис, ипак успео да сачува свој сервис.

Оба тенисера у наредна четири гема нису имали проблема да освоје сервисе, а онда је Ђоковић при резултату 3:2 дошао до две везане брејк лопте и одмах искористио прву.

Други играч света је добро одиграо на своје сервисе до краја и после 40 минута игре дошао до предности у сетовима од 1:0.

У другом сету српски играч је одмах на почетку дошао до брејка, док с друге стране Надал никако није успевао да припрети Ђоковићу, који је и у последњем гему направио брејк и лако успео да дође до титуле.

Извор: ћирилични Спортски журнал

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *