Вијести, Спорт

Бразил: дресови руске репрезентације иду као алва, совјетски тражени у ретро магазинима

Бразилским навијачима прирасли су за срце дресови руске репрезентације. У спортским продавницама они се продају зачуђујућом брзином и нису ништа мање популарни од бразилских, немачких и шпанских.

У Бразилу, где се одржава светско првенство у фудбалу, један од најпопуларнијих производа у спортским продавницама су дресови руске репрезентације, они плану за неколико дана, преноси лист The Wall Street Journal. Руски дресови су изузетно популарни, па их многе трговине стављају у излог.

Према информацијама бразилских стручњака за продају, главни разлог таквог успеха је успешан дизајн, руски дресови су толико тражени, јер једноставно одлично изгледају.

Менаџер велике спортске продавнице Белу Оризонти, која се налази у једном од трговачких центара града, Ведерсон Рибејру рекао је овом листу, да купце привлачи „изузетно лепа тамно-црвена боја“ и „једноставност“ опреме руских фудбалера. При томе се не ради о подршци Русије, која се налази у дипломатском сукобу са западним земљама, додао је Рибејру.

Како наглашава аутор чланка, руски дресови нису ништа мање популарни од бразилских, немачких и шпанских. Међутим, по укусу Бразилаца нису само модерни дресови репрезентације, јер се у једној од продавница Белу Оризонти, специјализованој за ретро опрему, на првом месту по продаји налазе дресови репрезентација СССР из 1978.године, 1970 и 1982. године, преноси RT извештај ИноТВ.

Бразил: дресови руске репрезентације иду као алва / © Screenshot: Vesti.Ru

Бразил: дресови руске репрезентације иду као алва / © Screenshot: Vesti.Ru

Светско првенство у фудбалу почело је 12. јула, а такмичења ће се одржавати до 13. Јула. Утакмице ће се играти у 12 градова у Бразилу. У групи Н руски тим играће са репрезентацијом Јужне Кореје (18. јун, Кујаба), Белгијом (22. јун, Рио де Жанеиро) и Алжиром (27.јун, Куритба)

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *