Вијести, Спорт

Аустријанцу Мајеру злато у спусту

СОЧИ – Прву златну медаљу у алпским дисциплинама на Зимским олимпијским играма у Сочију освојио је Аустријанац Матијас Мајер који је победио у спусту, у времену два минута, шест секунди и 23 стотинке.

Сребрна медаља припала је Италијану Кристофу Инерхоферу који је за победником заостао шест стотих делова секунде, док је бронза припала Норвежанину Кјетилу Јансруду који је кроз циљну линију прошао са заостатком од десет стотинки у односу на победника.

Двадесеттрогодишњи Мајер остварио је највећи успех у каријери, у којој је до сада само два пута стајао на победничком постољу. Никада на највишем степенику, и никада у спусту. У такмичењима за Светски куп два пута је био други, и оба пута у супервелеслалому.

Каријера другопласираног Инерхофера знатно је богатија од Мајерове. Овај двадесетдеветогодишњак остварио је до сада шест победа у Светском купу, али највеће успехе постигао је на Светском првенству 2011. године када је освојио три медаље – златну у супервелеслалому, сребрну у суперкомбинацији и бронзану у спусту.

Јансруд је једини од тројице првопласираних у Сочију који у својој ризници већ има олимпијски трофеј. На Играма у Ванкуверу пре четири године Јансруд је био „сребрни” у велеслалому.

Програм у алпским дисциплинама на Олимпијским играма у Сочију наставља се у понедељак суперкомбинацијом за жене.

(ФОТО: АП)

(ФОТО: АП)

Резултати данашњег спуста:

1. Матијас Мајер (Аустрија) – 2:06,23 минута

2. Кристоф Инерхофер (Италија) – 2:06,29

3. Кјетил Јансруд (Норвешка) – 2:06,33

4. Аксел Лунд Свиндал (Норвешка) – 2:06,52

5. Тревис Генонг (САД) – 2:06,64

6. Карло Јанка (Швајцарска) – – 2:06,71

7. Петер Фил (Италија) – 2:06,72

8. Боде Миллер (САД) – 2:06,75

9. Макс Франц (Аустрија) – 2:07,03

10. Ерик Гај (Канада) – 2:07,04, итд.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *