Вијести, Спорт

Аргентина и Холандија у полуфиналу

Фудбалери Аргентине и Холандије други су полуфинални пар Свјетског првенства у Бразилу. Холандија је побиједила Костарику, 4:3, након бољег извођења пенала. Аргентина је претходно побиједила Белгију са 1:0.

Резервни голман увео Холандију у полуфинале!

Репрезентација Холандије пласирала се у полуфинале Свјетског првенства, пошто је тек послије бољег извођења пенала савладала Костарику – 0:0 (4:3). Дуел на Арени Форта Нова у Салвадору обиљежила је јалова доминација Орање у два сата, не претјерано квалитетног, фудбала, уз двије пречке и стативу.

Ненадани јунак меча био је резервни голман Холандије Тим Крул. Селектор Луј Ван Гал увео га је у посљедњим тренуцима, а он му узвратио са два одбрањена пенала – вриједна мјеста међу четири најбоље екипе свијета.

Репрезентација Холандије пласирала се у своје друго узастопно полуфинале Свјетског првенства, треће на посљедња четири учешћа, а да би поновила успјех из Јужне Африке од прије четири године мора да савлада Аргентину – 9. јула у Сао Паулу. Други полуфинални пар чине домаћин Бразил и селекција Њемачке.

С друге стране, селекција Костарике је самим уласком у осам најбољих направила историјски успјех, направивши корак више од генерације из Италије `90, коју је са клупе предводио Бора Милутиновић.

У првом мечу дана, Аргентина је захваљујући раном голу Гонсала Игуаина успјела да савлада Белгију и пласира се у прво полуфинале Мундијала послије 24 године.

СП Бразил 2014: Холандија - Костарика

СП Бразил 2014: Холандија – Костарика

Претходно су пласман у полуфинале обезбиједиле екипе Њемачке и Бразила.

Полуфиналне утакмице на распореду су 8. и 9. јула.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *