Вијести, Мишљења, Православље

Западна либерална револуција укида хришћанске норме

Западна либерална револуција улази у рушилачку фазу и укида хришћанске норме

УПОЗОРЕЊА АЛЕКСЕЈА ПУШКОВА, ПРЕДСЕДНИКА СПОЉНОПОЛИТИЧКОГ КОМИТЕТА ДРЖАВНЕ ДУМЕ.

  • На Западу је у току убрзана дехристијанизација која се изводи под паролом стварања јединственог, глобалног света без граница, укључујући и брисање граница међу половима
  • Циљ је стварање квалитативно друкчијег друштва у којем неће бити држава, граница, моралних норми и цивилизацијских принципа. Они који иза тога стоје, планирају да постоји неки заједнички економски простор којим ће се кретати слободне индивидуе без националности, али ће оне бити без икаквог упоришта и жртве манипулације
  • Русија не предлаже западним друштвима да живе по нашим правилима, али брани право свих земаља и друштава да живе онако како им је воља. Њихово право да не буду објекти агресивног експорта „вредности” радикалне либералне револуције. Русија на овом плану има веома много савезника, чак и у земљама западне Европе

ЕВРОПАРЛАМЕНТ управо разматра иницијативу да се Француска нађе под присмотром Брисела. Разлог: исувише снажно, понекад и сурово опхођење полиције са демонстрантима који су минулог пролећа протестовали против истополних бракова и права „нетрадиционалних породица” на усвајање деце.

Сама чињеница да се таква дебата у Европарламенту уопште води, по мишљењу председника Комитета Државне Думе за међународне послове Алексеја Пушкова, показује да на западу има много незадовољних наглим продором такозваних „либералних вредности”.

  • На западу заштита лица „нетрадиционалне оријентације” постаје све активнија. У чему је разлог?

Ова година је, по мом мишљењу, постала гранична у смислу преласка либералне револуције у области морала, која је у току у Европи и САД, у радикалну и рушилачку фазу. Ако су досад на Западу само довођене у сумњу вековне норме и традиционалне вредности – сада се већ целим земљама и њиховим друштвима намеће нови тип понашања. Притом нас умирују тврдњама да је све то само на нивоу препорука. Међутим, оно што је данас „препорука”, већ сутра ће постати обавезујуће. Примера ради, Брисел је свим својим мисијама већ упутио меморандум којим од дипломата ЕУ тражи да учествују у геј-парадама.

  • Али, то је само једна епизода…

Не, није то епизода, то је – званична политика. Такви примера је маса. У Европарламенту само што је разматрана резолуција о сексуалном васпитавању у предшколским установама коју је предложила Едит Естрела, посланик-феминисткиња из Португалије. Тај документ је изазвао праву буру протеста, зато што је њиме предложено да „сексуално образовање” почне са шест година. А за „васпитање” предлаже се: објашњавање дечици тог узраста како се бавити мастурбацијом, како користити презервативе и, што је за предлагача још важније: да парови могу бити како традиционални, тако и истополни.

У Немачкој је већ усвојен веома спорни закон о основама сексуалног образовања у основним школама. Једна породица у тој земљи је одбила да пусти своју девојчицу на такве „часове”. Тада је њеним родитељима било наложено да плате казну, а кад је отац девојчице то одбио – послат је на један дан у затвор. То је, наравно, симболична казна, али јасно показује да ће неприхватање радикалних форми „сексуалног васпитања” бити кажњавано затвором. Французима се истополни бракови и право нетрадиционалних парова на усвајање деце већ намећу и полицијским мерама.

Протест у Паризу

Протест у Паризу

  • Али, Русија је по страни од тог процеса…         

Била је, али то исто покушавају да уведу и код нас. Погледајте само хистерију поводом тобожњег „притиска” на хомосексуалце у Русији која се већ дотакла и Олимпијаде у Сочију – то је чиста политика која нема никакве везе са стварним стањем ствари. Уосталом, погледајте Молдавију. Званични Кишињев – да би потписао споразум о придруживању са ЕУ – морао је да пристане на стално одржавање геј-парада. То исто би било предложено и Кијеву – да је пристао да иде даље „путем придруживања”.

Многе земље, које са САД и ЕУ имају блиске и савезничке односе, имају законодавство које је према лицима са нетрадиционалном сексуалном оријентацијом много оштрије него наше. У Саудијском Арабији и Катару, на пример, за хомосексуалне везе следује смртна казна. Врховни суд Индије претходних дана је вратио на снагу закон који хомосексуалност подвргава кривичном прогону. Али, тим поводом у западним медијима нема никакве кампање.

Председник Комитета Државне Думе за међународне послове Алексеј Пушков

Председник Комитета Државне Думе за међународне послове Алексеј Пушков

  • Шта је онда прави разлог наметања „нетрадиционалних односа”?

Објашњење је и висока активност самих сексуалних мањина и то што имају богате спонзоре.  То је ЛГБТ-активистима омогућило да на своју страну привуку део јавног мњења, а пре свега штампу. Политичари, опет, не могу да иду против симпатија својих бирача. Поврх свега, на западу је ухватило корен лажно поимање прогреса као ничим ограничене слободе.  У суштини, суочени смо са покушајем да се измене саме основе људске цивилизације.

  • Другим речима, ради се о завери?

Не, ради се о формирању нове идеологије. Наше данашње друштво почива на хришћанском моралу. Међутим, на Западу је у току убрзана дехристијанизација која се изводи под паролом стварања јединственог, глобалног света без граница, укључујући и брисање граница међу половима.

Циљ је: стварање квалитативно друкчијег друштва у којем неће бити држава, граница, моралних норми и цивилизацијских принципа. Они који иза тога стоје, планирају да постоји неки заједнички економски простор којим ће се кретати слободне индивидуе без националности, тобоже заштићене неким нормама права, али ће заправо бити објекти манипулација без пардона јер неће имати ослонац ни у својој земљи, ни у историји, ни у вери, ни у породици у цивилизованом смислу те речи.

Иако огромни део човечанства одбија да учествује у таквој револуцији – њу намећу са зачуђујућом упорношћу.

  • Да ли је Русија у стању да предложи нешто чему би се свему томе супротставила?

Ми против свега овога већ иступамо у Парламентској скупштини Савета Европе. Русија не предлаже западним друштвима да живе по нашим правилима, али брани право свих земаља и друштава да живе онако како им је воља. Њихово право да не буду објекти агресивног експорта „вредности” радикалне либералне револуције. Русија на овом плану има веома много савезника, чак и у земљама западне Европе.

 

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *