Вијести, Православље

За Богојављенски крст се пливало широм Србије, у Ваљеву победила – Рускиња

У ЧАЧКУ 84 УЧЕСНИКА, У ПИРОТУ ПЛИВАЛЕ И ДВЕ ЖЕНЕ, У ЗРЕЊАНИНУ БЛИЗАНЦИ 16-ГОДИШЊАЦИ

         БОГОЈАВЉЕНСКИ крст у понедељак је из Савског језера код Аде Циганлије у Београду извадио Павле Драгишић.

         Деоницу дугу 33 метра, која симболизује број година Христовог живота, на Ади Циганлији пливало је 59 учесника, међу којима су били и припадници Жандармерије, Војске Србије и Свибора.

         Претходно је одржана литургија у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду, након које је ка Ади кренула литија коју је предводио патријарх Српске православне цркве Иринеј.

         Ово је 17. пливање за Богојављенски крст које организује општина Чукарица на Ади Циганлији.

         За часни крст пливало се и у Ваљеву, Чачку, Власотинцу, Пироту, Зрењанину, Параћину, Прокупљу.

         Танзилија Мухамезјајева из Русије победница је трке за часни крст у реци Градац у Ваљеву. Други је био прошлогодишњи победник Никола Пивић, а трећи Јован Драгојевић, такође ватерполиста локалног клуба „Валис”.

         Крст је у Градац спустио владика ваљевски Милутин (Кнежевић), а у воду је први скочио принц Ђорђе Карађорђевић, син принца Томислава и Линде Карађорђевић, а потом је одржана и трка.

         Студент Високе пословне школе у Чачку Александар Зечевић (20) овогодишњи је носилац Богојављенског крста у Чачку. У такмичењу су учествовала 84 пливача, међу којима је била и једна девојка.

         Пироћанац Милош Вучић (22), студент Факултета физичке културе и спорта у Нишу први је допливао до часног крста на Градском купалишту у Пироту. Црквена општина Пирот, општина Пирот и Спортски центар по 12. пут су организовали пливање за часни крст. Учествовала су 52 пливача, међу којима су биле и две жене.

         У Зрењанину су била два победника у пливању за часни крст – Владимир Филипаш и средњошколац Бојан Милићевић. Ове године пријавио се рекордан број пливача, њих 24.

За Богојављенски крст се пливало широм Србије, у Ваљеву победила - Рускиња

За Богојављенски крст се пливало широм Србије, у Ваљеву победила – Рускиња

Прокупчанин Милан Булајић (23), апсолвент Факултета за физичку културу победник је пливања за часни крст на Растовничком језеру у Прокупљу. У такмичењу у пливању учествовало је 30 такмичара од којих најстарији има 59, а најмлађи, браћа близанци 16 година.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *