Вијести, Православље

Лукашенко је подсетио на важност привржености хришћанским вредностима

Председник Белорусије Александар Лукашенко је подсетио на важност привржености хришћанским вредностима у условима таласа сукоба и терористичких опасности у свету, преноси у петак прес-служба белоруског вође.

По информацијама прес-службе Лукашенко је 9. јануара учествовао у церемонији уручивања награде „За духовни препород“, као и специјалних награда у области културе, уметности и спорта.

„Приврженост хришћанским вредностима, моралној и естетској традицији, представља један од главних фактора у развоју белоруске нације и очувању њеног јединства,“ – рекао је Лукашенко за време уручивања награде „За духовни препород“. „Догађаји код наших суседа показују до чега може довести њихово занемаривање. Талас међунационалних и верских сукоба и терористичких претњи данас је преплавио цео свет,“ – констатовао је он.

Александар Лукашенко / Фото: РИА Новости

Александар Лукашенко / Фото: РИА Новости

Лукашенко је истакао да у овим условима посебну вредност стичу јединство и слога у народу. По речима председника, историја учи да само мир и слога представљају сигуран темељ за срећу у свакој земљи. „Управо на овом темељу ћемо градити и градимо нашу државу,“ – изјавио је белоруски вођа.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *