Вијести, Православље

Иринеј Шешељу: Желим вам доброг здравља, мудрости и снаге у борби против злих сила овога света

ПАТРИЈАРХ ПОРУЧИО ЛИДЕРУ СРС ДА СМЕНА ФИЛАРЕТА НЕМА ВЕЗЕ НИ СА ЊИМ НИ СА АМБАСАДОРОМ САД

        ПАТРИЈАРХ Иринеј навео је да одлука о смени владике милешевског Филарета нема везе са Орденом Белог анђела који је доделио лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу, а ни са амбасадором САД, већ да се смењеном епископу приписују друге кривице.

       „Поменути поступак (против владике Филарета) нема никакаве везе са орденом који је Вама додељен. Лично сам поздравио додељивање ордена Вама. Исто тако нема никаквог утицаја господин амерички амбасадор, то вам кажем под пуном одговорношћу. На жалост, владики Филарету се приписују друге кривице, чисто канонско административне природе”, навео је патријарх.

        Захваливши Шешељу на писму, патријарх је лидеру радикала зажелео „добро здравље, мудрости и снагу у борби против злих сила овога света”.

        Лидер радикала је обраћајући се патријарху у писму навео да је са великом тугом и разочарањем примио вест о неслози у СПЦ и саопштење о сменама појединих владика.

        Тада је Шешељ изјавио да га је запрепастила и изненадила вест да је Филарет смењен зато што му је доделио Орден Белог анђела и навео да је спреман да га врати.

Патријарх српски Иринеј

Патријарх српски Иринеј

Епископ милешевски Филарет смењен је 23. маја, 19 архијереја било је за ту одлуку а 18 против. Неки медији су писали да је тој одлуци, односно промени дан раније донете одлуке да се Филарету да још једна шанса да поправи стање у Епархији, допринела амбасада САД.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *