Мишљења

Билд: „Да ли је Меркелова још увек неко ко нам је потребан?”

DER SPIEGEL: НЕМАЧКА И МЕРКЕЛОВА СУ ПРЕД НАЈВЕЋИМ ИЗАЗОВИМА ОД РАСПАДА ИСТОЧНОГ БЛОКА

  • Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Поводом миграционе политике Меркелове сумње имају и људи из њене партије, као и коалициони партнери. Стрпљење је при крају, а канцеларка има све мање времена”

         ОВА година може бити једна од најважнијих за судбину Европске уније и канцеларке Ангеле Меркел чија перспектива није нимало ружичаста – оценио је Der Spiegel.

         Утицајни недељник притом је указао: „Немачка и Ангела Меркел се суочавају са највећим изазовом после распада Источног блока”.

         Немачки лист у истом тексту подсећа на признање председника Европске комисије, Жан-Клода Јункера, да унутар Европске уније постоји и „криза поверења” и да се односи све више заоштравају због избеглица и миграната.

         Der Spiegel са своје стране наводи да се Француска и Италија понашају тако као да је мигрантска криза „проблем Немачке”.

         Лист тврди да у влади Меркелове „пре влада малодушност него оптимизам”. Између осталог, и зато што се процењује да ће нови таласи мграната контролу на европским унутрашњим границама учинити сталном. А то ће „сахранити Шенген”.

         Са њиме могу бити покопана – упозорава Der Spiegel – и друга”достигнућа Европе” јер без Шенгена ни евро, како је већ изјавио Јункер, нема више никаквог смисла.    

         Frankfurter Allgemeine Zeitung на исту тему закључује: „Поводом миграционе политике Меркелове сумње имају и људи из њене партије, као и коалициони партнери. Стрпљење је при крају, а канцеларка има све мање времена”.

Билд: „Да ли је Меркелова још увек неко ко нам је потребан?”

Билд: „Да ли је Меркелова још увек неко ко нам је потребан?”

Високотиражни и популарни Bild освануо је са овим насловом на првој страни: „Да ли је Меркелова још увек неко ко нам је потребан?”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара