Култура

Промовисана „Удари на Српску“ Милана Љепојевића

032993

Књига „Удари на Српску“, аутора Милана Љепојевића, промовисана је вечерас у Банском двору у Бањалуци.

Књига говори о „ударима“ на Републику Српску од марта 2010. до јула 2013. године. Љепојевић је рекао да је у својој анализи дошао до закључка да постоје двије врсте „ударача“ – спољни и унутрашњи, којима је заједнички циљ да дестабилизују Републику Српску, односно да од дејтонске направе унитарну БиХ.

– Спољни ударачи иду ка прекомпозицији БиХ, а главни су САД, односно њихова амбасада у БиХ на челу са амбасадором Патриком Муном, док је обављао ту дужност. Ту су и Турска и неке невладине организације и медији – навео је Љепојевић.

Он је додао да је ЕУ, за разлику од ранијег периода, сада постала партнер Републици Српској, као и да је Руска Федерација на челу групе земаља која се залаже за очување Дејтонског споразума, односно децентрализоване БиХ.

Љепојевић је као противнике Републике Српске навео и пад наталитета, велике губитке јавних предузећа и још неке унутрашње проблеме, наглашавајући да будућност Српске зависи од њених грађана.

Рецензент ове књиге Ненад Сузић навео је да књига представља критику стварности у којој живимо, иако је тешко бити посматрач стварности и при томе бити објективан. Он је нагласио да ово дјело остаје као свједочанство једног времена.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *