Вијести, Хуманитарне акције

„ШЧЕРБИНА”: Помозимо руској браћи у Украјини, рачун је: 365-131011-77

АПЕЛ ДРУШТВА СРПСКО-СЛОВЕНСКЕ СОЛИДАРНОСТИ ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

         ТЕШКА политичка ситуација у Украјини изазвана довођењем на власт једне профашистичке номенклатуре од стране Вашингтона и Брисела умногоме подсећа на оно што се дешавало на Косову и Метохији пре петнаест година када су страдалници били косовско-метохијски Срби.

         На Косову и Метохији је злочине над Србима вршила тзв. ОВК-а, а у Украјини злочине над руским становништвом чини организација звана Десни сектор чија су становишта крајње профашистичка.

         Живо спаљивање па убијање више од сто људи у згради Синдиката у Одеси је прави пример злочиначког карактера режима у Кијеву.

         Због масовног убијања цивилног становиништва више од 150.000 руског становништва је напустило Луганску и Доњецку област.

         Друштво српско-словенске солидарности Косова и Метохије «Григорије Степанович Шчербина» најоштрије осуђује геноцидне поступке режима у Кијеву и позива све Србе широм Косова и Метохије да у границама својих могућности помогну угроженом руском становништву.

„ШЧЕРБИНА”: Помозимо руској браћи у Украјини, рачун је: 365-131011-77

„ШЧЕРБИНА”: Помозимо руској браћи у Украјини, рачун је: 365-131011-77

Сви грађани који желе да помогну руском становнишву Украјине то могу учинити уплатом новчаних средстава на посебан рачун отворен код Југобанке Југбанке АД Косовска Митровица број:

365-131011-77

Будимо солидарни са руском браћом, као што су она увек била солидарна са нама!

Председник Друштва „Григорије Степанович Шчербина”,

Мимир Касаловић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *