Хуманитарне акције

Млада каратискиња бије битку за живот

rep-milana-620x330

Београд – Здравље и живот двадесетдвогодишње Београђанке Милане Миљушевић у рукама су добрих људи. Студенткиња Високе спортске и здравствене школе оболела је од ретког облика тумора, а једини спас од ампутације ноге је хитна операција у Истанбулу, за коју јој је, према авансном рачуну, потребно минимум 45.000 евра. Нажалост, Миланина породица тај новац нема.

Милана је до јануара ове године живела као и сви млади људи у Србији. Студирала је, дружила се својим пријатељима и активно се бавила спортом – каратеом.

„А онда нам се, пре неколико месеци, живот окренуо наглавачке“, дрхтавим гласом за „Новости“ прича Миланина старија сестра Драгана.

„Прво је почела да осећа бол у левом колену, а затим се он проширо и на остатак ноге. Дешавало се да не може да устане из кревета. Ишли смо од лекара до лекара, а нико није знао о чему се ради. Доктори су је чак послали на физикалну терапију, мислећи да је повредила кичму.“

После неколико месеци трагања за узроком Милениних здравствених проблема, лекари Института за ортопедско-хирушке болести, на Бањици, открили су да она болује од јако ретког облика канцера, који је захватио бутну кост и карлицу. Према тврдњама наших лекара, ампутација целе ноге је једини начин за излечење.

„Тога дана, када смо сазнали колико је моја сестра болесна, цео свет нам променио“, каже Драгана.

„Нисмо ни биле свесне колико смо до тог момента биле срећне и безбрижне. – Ипак, решили смо да се морамо борити. Заједно. Нашли смо клинику у Турској, чији су нам лекари рекли да једном операцијом могу спасти Милану, а да јој не одстране ногу.“

Међутим, та операција јако је скупа. Породица Миљушевић успела је, позајмицама од пријатеља и рођака, да сакупи 15.000 евра, колико је потребно за осам третмана зрачења, које Милана тренутно прима у болници „Аџибадем“, у Истанбулу.

„Чим заврши са терапијом радиозрачења, она мора на операциони сто, а то је за непуних десет дана“, објашњава Миланина сестра.

„Пре два дана, добили смо прелиминарни рачун за операцију, који износи 45.000 евра. Ми тај новац немамо, а то је само део трошкова. Колико ће коштати целокупан процес лечења, сазнаћемо након интервенције.“

Сада је једина препрека новац, али се Драгана свим срцем нада да ће успети да спасе своју сестру.

Бројеви рачуна

Рачун за допринос лечењу младе спортисткиње је отворен у Рајфајзен банци на име Милана Миљушевић, а сврха уплате је хуманитарна помоћ

* број динарског рачуна: 265-0000004011558-26

* број девизног рачуна у земљи: РС 35265090000000000648

* број девизног рачуна у иностранству: РС 35265050000027565780

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *