Хуманитарне акције

Да спасем живот мог Игора (10) треба 50.000 евра, а имам само 60

igor-starcevic-1382714751-386849

Уколико Игор Старчевић хитно не оперише тумор на мозгу, који рапидно расте, прогнозе лекара за његов опоравак нису сјајне

Десетогодишњи Игор Старчевић ускоро би требало да се упусти у највећу битку свог живота. Уколико хитно не оперише тумор на мозгу, који рапидно расте, прогнозе лекара за његов опоравак нису сјајне.

Ситуација се последњих месеци погоршала, због чега десетогодишњак има све веће главобоље, несвестице и крварења. За операцију, која кошта 100 хиљада марака ( око 50.000 евра) малишан би требало да обезбеди 30 одсто средстава, што је,и у нормалним околностима живота много.

Игор, нажалост, са својим дедом мора да учини и немогуће, јер њих двојица живе сами, са 120 марака месечно (око 60 евра). Деда прима инвалиднину 30 марака, а 90 марака Игор прима од Центра за социјални рад јер је напуштено дете. Јасно да је без помоћи људи, битка за животовог десетогодишњака, унапред изгубљена. Игор има само десет година, а већ исувише проблема.

Мајка га је оставила пре четири године. Отишла је у Центар за социјални рад, и једноставно рекла да се одрекла детета. Због чега, то нико не зна. Њега, кога је родила, и у стању каквом јесте, као да је стара, изношена ствар, само је препустила животу на милост инемилост. А дечаков деда, који се за главу хвата од бриге и онога што га чека, каже да од борбе за унуков живот не одустаје. Игоров отац, надничи и покушава да обезбеди неки динар, док Игор своје дане проводи учећи, борећи се за добру оцену, као и за сваки нови дан свог живота.

Бори се, и не одустаје. Добар је ђак, добар другар и воли школу. Каже да је само прошле године, због болести, имао скоро 200 изостанака. И са поносом додаје, да је за само два дана, све успео да научи, и да му у ђачку књижицу као општи успех на крају упишу четворку.

Операција је заказана за месец и по дана. Већ и за то време, лекари не могу да предвиде како ће се даље развијати његово стање, и инсистирају да се захват штоје пре обави. А, да ли ће деда и унук за то време заиста сакупити новац, питање је.

Сви који желе и могу да помогну:

Хуманитарни број до краја окробра у БиХ 1413

Број текућег рачуна: 45 17 35 51 000 УниKредит банка, Филијала Добој

Коментариши чланак

Коментара

One comment on “Да спасем живот мог Игора (10) треба 50.000 евра, а имам само 60

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *