Вијести, Хуманитарне акције

Апел српској заједници у Канади

Упућујемо апел српској заједници у Канади да се одазове позиву за тестирање матичних ћелија 12-ог јануара 2014 у Торонту.

Изабела Манела има девет година, воли да се игра и проводи време са својим кућним љубимцима, слуша музику и по много чему је типична девојчица својих година сем по једном: у октобру 2013, Изабели је изненада откривен изузетно редак облик акутне леукемије (АМЛ).  Изабела је тренутно на експерименталном програму лечења у дечијој болници у Торонту (Sick Kids Hospital) и по мишљењу њених лекара једина шанса за излечење је трансплантација матичних ћелија (stem cell transplant) од одговарајућег донатора. За сада одговарајући донатор још није пронађен, али шансе са проналазак одговарајућег донатора значајно расту ако је донатор из исте етничке групе као и Изабела.  Пошто је Изабела српског порекла (обе њене баке и један деда су Срби, а други деда је Италијан), по мишљењу лекара највеће шансе за проналазак одговарајућег донатора су у српској заједници.

Овим путем апелујемо на све припаднике српске заједнице у Канади да се одазову позиву на тестирање матичних ћелија у недељу 12-ог јануара од 13:00-18:00 на следећој адреси: Springhill Suites Marriott, 612 Applewood Crescent, Vaughn, L4K 4B4, Canada.

Изабела у болници

Изабела у болници

Мушкарци од 17 до 35 година старости имају највише шанси да буду одговарајући донатори. Тестирање је безболно (брис из образа) и брзо; аукција вредних награда за све учеснике тестирања. Помозите нам да спасемо дечији живот, дођите и позовите Вашу родбину и пријатеље.

Извор: Васељенска

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *