Хуманитарне акције

АПЕЛ: Игору хитно потребна помоћ

Igor

Добој – После објављивања текста о десетогодишњем Игору Старчевићу из Малог Прњавора код Добоја, којем је хитно потребно 30.000 марака да би отишао на операцију у Италију, бројни хумани људи су се јавили редакцији “Гласа Српске” са жељом да помогну овом дјечаку.

Дечак, који је оболио од тумора крвних судова и лимфе, моли све људе добре воље да му помогну да се игра, учи и зиви као и његови вршњаци.

Прве симптоме болести је почео осјећати прије више од годину, а сада га често боли глава, па умјесто да ужива у дјетињству, ђачким несташлуцима и дружењу, дјечак је принуђен да чека да хумани људи уплате новац за његову операцију.

– У Бањалуци су му приликом ЦТ снимања главе открили да има између 25 и 30 милиметара тумор на великом мозгу.  Лијечен је и на београдским клиникама, гдје су љекари казали да они не могу да ураде ту операцију, с обзиром на то да се тумор налази на незгодном мјесту  – испричао је дјед Марко и додао да је спас за његовог унука  операција у Италији, која би требало да буде урађена за два мјесеца.

– Потребно је 100.000 марака, од чега ће 70 одсто средстава сносити Фонд здравственог осигурања Српске, док 30.000 марака треба да обезбиједимо ми – рекао је Марко.

Игор живи са оцем и дједом, који је и сам болестан, а обојица су незапослени. Отац ради на дневнице, а дјед прима инвалиднину од 30 марака. Новац за Игорову операцију не могу да обезбиједе.

– Примали смо туђу његу и помоћ, али су нам то укинули. Прије два мјесеца Игор је почео добијати дјечији додатак од  90 марака, тако да је моја инвалиднина и додатак све што имамо – казао је Марко.

Без обзира на болест Игор похађа школу. Иде у пети разред. Дјед Марко је испричао да се његов унук због болести не смије излагати физичком напору и врућинама, јер га често боли глава.

– Часове му прилагођавају. Игор не смије да радити физичко, али не смије да буде на врућини, као и на хладноћи. То му веома тешко пада, јер не може да се игра са својим вршњацима – објаснио је дјед Марко.

Удружење параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида регије Добој  покренуло је акцију за помоћ лијечења обољелог Игора. Током мјесеца октобра активан хуманитарни број 1413, а сви који га позову донираће марку за лијечење овог десетогодишњег дјечака.

Жиро рачун

Људи добре воље новац могу да уплате у

Unicredit Bank Mostar, Филијала Добој.

Број текућег рачуна (позив на број) 45173551000, трансакцијски
рачун: 3383902500000568
за иностранство: 45173551101 на име Марко Старчевић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *