Вијести, Свијет

Доњецк: Предало се 700 украјинских војника

У Шахтјорску, у Доњецкој области, предало се 700 украјинских војника, изјавио је један командир самопроглашене Доњецке Народне Републике.

У Шахтјорску гдје се воде уличне борбе, предало се више од 700 украјинских војника, јавио је Итар-Тасс, додајући да још нема потврде те информације из других извора. Извјештач РИА Новости јавио је вечерас да проруске снаге и украјинска војска настављају у уличне борбе и размјену артиљеријске ватре у том граду. Уништено је много кућа, изгорјеле су бензинске пумпе и продавнице, а становника на улицама практично нема, преостало малобројно становништво је у подрумима и склоништима, извјештава новинар.

Прије неколико дана почела је велика офанзива на Шахтјорск са сјевера и југа, а циљ украјинских снага је опкољавање Доњецка и његово „одсјецање“ од Луганске области и Русије. Након што је ноћас више од 400 украјинских војника прешло у Русију, медији покушавају да одгонетну прави разлог тог поступка.

Размештање ракетних система „Точка-У“, „Смерч“ и „Ураган“ око Доњецка.

Размештање ракетних система „Точка-У“, „Смерч“ и „Ураган“ око Доњецка.

Коментаришући ту вијест, руски министар спољних послова Сергеј Лавров оцијенио је да пребјег 438 украјинских војника у Русију значи да је наредба украјинске владе да се војници сукобљавају се сопственим народом немогућа. Он је нагласио да је „украјинска криза само изговор који НАТО користи да би створио тензије са Русијом у потрази за разлогом постојања“.

МОСКВА: Украјина гомила ракетне системе „Точка-У“, „Смерч“ и „Ураган“ око Доњецка

ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ ДНР КИЈЕВУ: ПРЕКИДАЈТЕ РАТ – ДОК ЗАПАДНА УКРАЈИНА НИЈЕ ОСТАЛА БЕЗ ГЕНОФОНДА

МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије је саопштило да Украјина наставља да гомила ракетне системе „Точка-У“, „Смерч“ и „Ураган“ око Доњецка.

При том је поставило питање и Кијеву и његовим западним спонзорима: „Колико још живота треба да уништи то разорно оружје?“

Војни врх Доњецке Републике истовремено је објавио да је кијевска хунта главни град ДНР већ окружила са неколико стотина артиљеријских оруђа и тенкова и десетинама вишецевних ракетних бацача.

Заменик Игора Стрелкова као министра одбране ДНР, Фјодор Берјозин, изјавио је да Украјинци дневно губе 30-40 оклопних возила и да у појединим данима имају и преко 700 мртвих.

Он је поручио Кијеву: прекидајте рат – док западна Украјина није остала без генофонда.

Извор: РТРС,Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *