Вијести, Регион

Еулекс ухапсио адвокате који су бранили Србе на Косову

Агенција Бета сазнаје да су ноћас приведени адвокати Дејан Васић и Фарук Кореница, као и да је приликом претреса и привођења био ангажован велики број возила Еулекса.

Агенција Бета сазнаје да су око два часа полицајци претресли Васићеву канцеларију и возило, а њега одвели и задржали у притвору. Васић је на Косову заступао и Жарка Веселиновићу, који се терети за покушај убиства двојице специјалаца косовске полицијске јединице РОСУ.

euleks-km

Он је бранио и Лазу Лазића из Штрпца који се терети за “удруживање против уставних аката” Косова.

Васић је био и адвокат пензионисаног пуковника Министарства унутрашњих послова Србије Драгољуба Делибашића. Делибашићу се на терет стављају тешка кривична дела 1999. и 2000. године у Косовској Митровици, повезана с предметом ухапшеног лидера Градјанске иницијативе Оливера Ивановића “Србија-демократија-правда”.

Еулекс: Приведена два осумњичена

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић изјавила је јутрос Тањугу да Еулекс тренутно интервјуише двоје осумњичених и да је Оперативна група за Митровицу синоћ спровела операцију претреса у Северној Митровици.

Кореница и Васић прошле године бранили су оптужене за инциденте приликом нелегалног заузимања суда, 2008. године у северној Косовској Митровици.

Више детаља о овом случају требало би да буде познато током дана, речено је у Еулексу.

Тањуг је јавио да је Еулекс на северу Косова јутрос привео двојицу осумњичених и у току је њихово испитивање, јавио је Радио Контакт плус из Косовске Митровице.

Извор: Блиц

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *