Вијести, Регион

Хрватском министру Јовановићу поручено нека му се „затру српско семе и племе“

Хрватски министар образовања, науке и спорта Жељко Јовановић добио је претећу поруку којом му бескућник Томислав Сакач поручује на Фејсбуку да му се “затру српско семе и племе. Сакач је због претњи приведен и задржан у затвору. „

Хтео бих лично да питам Јовановића, смече људско, како је то кад те мрзи цела нација јер си смече четничко… како је то кад ти неко на улици с неком штангом развали главу, е то не знаш, ал’ ако нам се путеви икад укрсте сазнаћеш – писао је Сакач.

Он потом износи претње министру: „Ако те сретнем сто посто ћеш плакати и кукати, … питај оног смрада Драга Крпина, био је секретар ХДЗ, како шљаге пуцају усред бела дана, а актовка лети у ваздух на тргу берзе, касних 90-тих!! За дом спремни!!!““, написао је Сакач на свом Фејсбук профилу.

Жељко Јовановић, министар у хрватској влади

Жељко Јовановић, министар у хрватској влади

Он је приведен и задржан у истражном затвору у Загребу по одлуци Жупанијског суда, пише ријечки “Нови лист”, прецизирајући да му због претње високом државном званичнику прети казна до пет година затвора.

Јовановић, међутим, каже да га ништа неће зауставити у разоткривању криминала и кроупције, ”ригидног десног конзервативизма и величању усташтва”.

– “Напротив, бићу још гласнији и истрајнији – рекао је Јовановић за ријечки лист.

Извор: Танјуг

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *