Вијести, Свијет

Пилот стигао у руску базу жив и здрав

МОСКВА – Једног од два пилота који су се катапултирали из руског авиона којег је оборила турска војска су спасиле сиријске и руске снаге и он је сада безбедан, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу.

„Операција је успешно окончана. Пилот је доведен у нашу базу. Жив је и здрав“, рекао је Шојгу, а пренела агенција Тасс.

Он је истакао да је операција спасавања трајала 12 сати и додао: „Захваљујем се свим нашим људима који су читаву ноћ радили на овоме, уз велике ризике.“

Сергеј Шојгу

Други пилот је повређен приликом спуштања након чега су га убили џихадисти у тој области, изјавио је данас руски амбасадор у француској Александар Орлов.

„Када је авион оборен, оба пилота су се катапултирала из летелице, од којих је један најпре повређен када се спустио падобраном, а потом су га на земљи дивљачки убили џихадисти који су се налазили у тој области“, рекао је он за радио „Еуропе 1“.

Турска је јуче ујутро оборила руски војни авион на граници са Сиријом зато што је, како тврди турска војска, повредио ваздушни простор Турске иако је више пута упозорен, док руско Министарство одбране истиче да руски авион није нарушио турски ваздушни простор.

Извор: Танјуг, Срна

Коментариши чланак

Коментара