Регион

Звонко Михајловић: Као да су тражили оружје, нису нашли, а постављали су и питања поводом политике

ПРВИ РАДИКАЛ У ОПШТИНИ ШТРПЦЕ САСЛУШАН, ПА ПОПОДНЕ ПУШТЕН

  • Полицијски истражитељи му рекли да ће написати тужбу против њега и упозорили га да не сме да напушта Штрпце и да буде на располагању правосудним органима

         ПРЕДСЕДНИК општинског одбора Српске радикалне странке у Штрпцу на Косову Звонко Михајловић потврдио је агенцији Бета да га је јутрос у његовој кући ухапсила Косовска полиција и да је у поподневним сатима после испитивања пуштен кући.

         „Јутрос око седам часова полиција је дошла мојој кући и одвели су ме у полицијску станицу. Тамо су ме на основу, највероватније, неке пријаве испитивали. Са мном је разговарао адвокат по службеној дужности и истражитељи. Затим су у мом присуству претресли моју кућу и из ње понели неке ствари“, рекао је Михајловић.

         На питање на шта се односила та пријава и да ли је можда реч о оружју, Михајловић је одговорио „да, да…то је био наводни разлог, пријава се односи на поседовање нечег нелегалног“.

         „Они су очекивали да у мојој кући нађу нешто спектакуларно, али тога није било. Једноставно, то је као да су тражили, рецимо мерцедес, а пронашли фићу“, навео је Михајловић.

         Према његовој оцени, могуће да све то има и неку политичку позадину, јер је он кандидат за народног посланика Скупштине Србије на листи СРС на предстојећим изборима.

         „Та могућност постоји јер током саслушања истражитељи су узгред имали нека питања на тему политике, односно питања која су излазила из оквира онога због чега сам приведен“, оценио је Михајловић.

         Он је рекао да су полицијски истражитељи рекли да ће написати тужбу против њега и упозорили га да не сме да напушта Штрпце и да буде на располагању правосудним органима.

         Михајловић је рекао да не очекује поновно привођење већ позив из суда ради заказивања рочишта.

ПРЕДСЕДНИК општинског одбора Српске радикалне странке у Штрпцу на Косову Звонко Михајловић

ПРЕДСЕДНИК општинског одбора Српске радикалне странке у Штрпцу на Косову Звонко Михајловић

Он је казао да и поред свега очекује добар изборни резултат за СРС како у општини Штрпце тако и на Косову и Метохији, али и на територији целе Србије.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара