Регион

У БЕОГРАДУ ПРОТЕСТ ЗБОГ СПОРАЗУМА СА НАТО

БЕОГРАД, 20. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Више од хиљаду углавном младих људи протестовало је у Београду, у парку испред зграде предсједника Србије, затраживши од власти Србије да распишу референдум о најновијем споразуму о сарадњи Србије и НАТО-а.

У БЕОГРАДУ ПРОТЕСТ ЗБОГ СПОРАЗУМА СА НАТО

На скупу, у организацији „Заветника“ и других патриотских удружења, предсједник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић оптужени су за велеиздају српског народа и државе и да су дозволили окупацију Србије.

Учесници скупа су носили заставе „Заветника“, „Образа“, Равногорског покрета, Српског народног фронта, ДСС-а, „Двери“, а ношени су и транспаренти „Не признајемо окупацију, та ријеч у Србији не постоји“, „Нато је убијао нашу дјецу, како можете то да заборавите“, „Отпор окупацији“, „Србија НАТО колонија“.

Клицано је Русији, Ратку Младићу, Косову, а одата је пошта и за двоје радника српске Амбасаде у Либији, који су погинули у америчком бомбардовању.

Обраћајући се окупљенима, Милица Ђурђевић из „Заветника“ је оцијенила да споразум Србије са НАТО-ом за подршку и набавке представља окупацију и велеиздају Србије, а Николића и Вучића упоредила са двојцем „Цветковић-Мачек“.

„У чије име сте потписали окупацију. У Србији се 80 одсто противи уласку у НАТО, а исто толико је за сарадњу са Русијом. У стању окупације изборни процеси су нелегитимни“, рекла је Ђурђевић, позивајући на устанак.

Више од хиљаду углавном младих људи протестовало је у Београду

Више од хиљаду углавном младих људи протестовало је у Београду

Са скупа су поруке послали и млади људи са Косова и из Црне Горе, док је предсједник Удружења српских ветерана и добровољаца Славко Никић затражио од предсједника Николића да одобри базу руској војсци на Пештеру не мању од америчког Бондстила.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара