Регион

Туђманова странка није прихватила коалицију са СДП и Мостом

КАРАМАРКО НАПУСТИО ПРЕГОВОРЕ, НАГЛАСИВШИ ДА НЕ ЖЕЛИ ДА УЧЕСТВУЈЕ У ПОДЕЛИ „РАТНОГ ПЛЕНА“

        ПРЕДСЕДНИК Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) и вођа десне Домољубне коалиције Томислав Карамарко изјавио је вечерас да његова странка није могла да прихвати понуду Моста о трипартитној влади и подели функција.

        Он је већ после 15-минута напустио састанак с челницима Моста и Социјалдемократске партије (СДП) који је почео у 19.00, а на којем је требало да буду дефинисане позиције мандатара и министара у новој влади.

        „Нисмо потписали ,бланко’ папир у којем се нуди подела ратног плена и расподела места међу победничким странакама, а да се не зна име мандатара“, рекао је Карамарко новинарима окупљеним испред седишта Моста у Загребу.

        Он је додао да није могао да потпише такав папир и да је проблем у коалицији с СДП, који је, како је рекао, као странка која је у последње четири године била на власти одговорна за осиромашење Хрватске.

        Он је рекао да је то једногласна одлука председништва странке.

        Мост независних листа, без чије подршке није могуће формирање власти у Хрватској, понудио је водећим странкама у земљи формирање владе коју би водила консензусом изабрана неутрална особа или представник Моста.

Томислав Карамарко

Томислав Карамарко

Лидери леве коалиције Хрватска расте коју води СДП Зоран Милановић и десне Домољубне коалиције на челу с ХДЗ Томислав Карамарко о томе су морали да се изјасне до тројног састанка у 19 часова.

Још се не зна каква је одлука СДП, коју је уочи тројног састанка донело председништво странке.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара