Регион

Санда Рашковић Ивић: Николић и Вучић да прекину заверу ћутања поводом услова пријема Србије у ЕУ

ПРЕДСЕДНИЦИ РЕПУБЛИКЕ И ВЛАДЕ ДА ПРЕКИНУ ЗАВЕРУ ЋУТАЊА О УСЛОВИМА ПРИЈЕМА У ЕУ

        ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева од председника Републике и председника Владе Србије да прекину заверу ћутања и грађанима отворено саопште истину о условима пријема Србије у Европску унију.

        Ту истину саопштавају само највиши функционери ЕУ, а српски покушавају да је оповргну неистинама и пуком фразом „никада нећемо признати независност Косова“.

        У само неколико дана, поново се потврдило да Европска унија тзв. Косово третира као независну државу и са њим закључује међународне споразуме, као што је то учињено потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању.

        Висока представница ЕУ Федерика Могерини је изјавила да ће „Асоцијација општина са српском већином на Косову бити формирана на основу косовског Устава и закона“, а потпредседница Европског парламента Улрике Луначек да је „сигурна да Србија неће приступити ЕУ без признања независности Косова“.

        Следећи ће бити размена писама председника Косова и високе представнице ЕУ за спољну политику о продужетку мисије Еулекс, што ће да ратификује Скупштина Косова као међународни споразум.

        Крајње је политички неодговорно и неморално да на све ово власт остаје нема.

Др Санда Рашковић Ивић

Др Санда Рашковић Ивић

Демократска странка Србије захтева од власти да прекине саучествовање у територијалној дезинтеграцији Србије и распише референдум о наставку евроинтеграција Србије.

(изјава Санде Рашковић Ивић, председника Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара