Регион

Почучи ће судити за позив навијачима да туку „Жене у црном“ и прогнозе да ће Вучић проћи као Чаушеску

ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ ГА ПУСТИО ИЗ ПРИТВОРА – РАТОВАЊА У ДОНБАСУ НЕМА У ОПТУЖНИЦИ

        РАДОМИР Почуча пуштен је данас да се брани са слободе, пошто је Виши суд укинуо решење којим му је био одређен притвор, због избегавања суђења.

        Почуча је пуштен из Окружног затвора, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

        Он је у недељу приликом покушаја илегалног преласка границе у Србију ухапшен по потерници Вишег суда у Београду.

        Потерница за њим је била расписана 27. новембра 2014. године због избегавања да се појави на суђењу које се против њега води због оптужби да је угрозио сигурност „Жена у црном“ претњама које је упутио преко Фејсбука.

        Том приликом суд му је одредио притвор.

        Он се протеклих месеци, оглашавао путем Фејсбука, наводећи да је у Украјини где се добровољно бори на страни проруских трупа.

        Почучи, који је раније радио и као новинар и водитељ ТВ Пинк, суди се за кривично дело угрожавање сигурности, јер је преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да „не троше песнице између себе“, већ да се удруже и да претуку „Жене у црном“ које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

        Убрзо након тога остао је без посла у полицији.

        Поступак против њега води Тужилаштво за високо технолошки криминал, јер је извршено преко Интернета путем друштвене мреже.

        Исто Тужилаштво огласило се и прошлог септембра поводом навода Почуче на фејсбуку да ће „премијер завршити као комунистички румунски председник Николае Чаушеску“.

        Тада је из тужилаштва саопштено да ће против Почуче бити предузете све радње и мере из надлежности тужилаштва, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Радомир Почуча

Радомир Почуча

Допуне Кривичног законика које су усвојене 2014. године, предвиђају казну од шест месеци до 10 година за оне који учествују у рату или оружаном сукобу у другим земљама и организују и врбују грађане Србије да то чине, али за то дело Почуча није званично осумњичен.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара