Регион

Партиотски блок КиМ: Ђурић хтео да говори на концерту у Митровици, али није могао од звиждука

„ЛАЖ ЈЕ И ЈЕФТИН МАРКЕТИНГ ДА ЈЕ СНС У ЗУБИНОМ ПОТОКУ ПРИСУПИЛО 2.500 МЛАДИХ“

  • На српску несрећу, некада су се проблемом Косова и Метохије, и уопште Старе Србије, бавиле најумније српске главе као што је председник САНУ Јован Цвијић, учесник Лондонског споразума 1913. године којем су ондашње велике силе признале право Србији на Косово и Метохију. Данас је на челу институције која се бави Косовом и Метохијом Марко Ђурић доста скромног знања о јужној српској покрајини и склон политичким изјавама које представљају ординарну глупост

         ПОСЛЕДЊА изјава директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића о приступању две и по хиљаде младих људи Српској напредној странци у општини Зубин Поток је гола лаж и јефтини политички маркетинг младог реформског политичара Српске напредне странке са пресађеном косом.

         То је још једна у низу обмана и превара владајуће Српске напредне станке и њеног председника Александра Вучића која је кренула још 2012. године када је обећала да ће поништити све Боркове договоре а садашњи премијер не да их није поништио него је отишао у издаји и корак даље потписујући Бриселски споразум који у стварности значи предају Косова и Метохије.

         Овим споразумом је заслужио све похвале изречене пре неки дан од стране америчког потпредседника Џозефа Бајдена који је и главни промотер стварања још једне албанске државе на Балкану.

         Уосталом, заједничко присуство Томислава Николића председника Србије и Атифете Јахјаге у Загребу без фусноте и било какве звездице јасно говори о величини националне издаје садашње власти.

         На српску несрећу, некада су се проблемом Косова и Метохије, и уопште Старе Србије, бавиле најумније српске главе као што је председник САНУ Јован Цвијић, учесник Лондонског споразума 1913. године којем су ондашње велике силе признале право Србији на Косово и Метохију. Данас је на челу институције која се бави Косовом и Метохијом Марко Ђурић доста скромног знања о јужној српској покрајини и склон политичким изјавама које представљају ординарну глупост што само по себи говори какав се квалитет људи бави овим најважнијим српским питањем.

         Типичан пример за то је његова изјава о градњи „Кнез Михајлове улице“ у Косовској Митровици, као и изјава о победи од 5:0 над Шиптарима где се пораз претвара у победу и која показује склоност ка лажима и обманама директора Канцеларије за Косово и Метохију.

         Прошле године на добацивање грађанина Филипа Манојловића у Косовској Митровици, овај високи чиновник Владе Србије је реаговао тако што је наредио својим телохранитељима да жестоко истуку овог српског младића.

         На преговорима у Бечу са Приштином од 2006. до 2008. године, Србија је кандидовала еминентне професоре београдског универзитета Душана Батаковића, Леона Коена и Слободана Самарџића а данас је спала на јуношу Марка Ђурића. Додуше, то и не чуди имајући у виду да његов шеф Александар Вучић хлебом и сољу дочекује зликовце из НАТО пакта а шефица Маја Гојковић ставља хиџаб да би се додворила својим домаћинима у Ирану.

         И на крају, какво је расположење Срба на северу Косова и Метохије према Српској напредној странци и Марку Ђурићу најбоље говори догађај од пре месец дана у Косовској Митровици.

         На концерту народне музике, који је организовала и финансирала Канцеларија за КиМ и где је било присутно више од 5.000 људи, Марко Ђурић је желео да се обрати присутнима. Није успео од невероватне салве звиждука и жестоког негодовања присутних.

         „Достојанствено“ се повукао, како рече председник САНУ Владимир Костић.

Директора Канцеларије за КиМ - Марко Ђурић

Директора Канцеларије за КиМ – Марко Ђурић

На самом концерту је био присутан и велики број младих из Зубиног Потока што само по себи говори о невероватној лажи да је 2500 младих приступило Српској напредној странци. Иначе, Зубин нема више од 4000 регистрованих бирача а структура становништва је махом старачка.

Како општини Зубин Поток припада и шиптарско село Чабра, можда је толики број младих управо из овог села.

У Ибарском Колашину на Косову и Метохији, коме припада општина Зубин Поток, народ каже: ко лаже, тај и краде, а ко краде, тај и издаје.

Председник покрајинског одбора ДСС-а,

др Ненад Којић

Српски покрет Двери

Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности

“Григорије Степанович Шчербина”- К. М.

председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије

“Стара Србија” Грачаница,

председник Златибор Ђорђевић

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара