Регион

Окршај Дачића са посланицима ДС, дошло и до помињања Ђинђића

„У ВРЕМЕ ЂИНЂИЋА СТЕ ПРЕДЛАГАЛИ ДА СЕ У БОРУ ПРОИЗВОДИ НАМЕШТАЈ”

  • „Ако неко у Скупштини не треба да прича о прошлости то сте ви. Грађанима сте оставили 12 неисплаћених пензија од 2000. године, 16 месеци неисплаћених социјалних давања, 20 евра просечну плату, за разлику од нас који смо оставили 380 евра просечне плате“, рекао је Дачићу у једном тренутку Драган Шутановац

        РАСПРАВУ о предлогу буџета за 2016. у Скупштини Србије данас поподне обележила је полемика министра спољних послова и лидера Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивице Дачића и посланика Демократске странке.

        Дачић је говорио о резултатима његовог министарства, наглашавајући да оно сада функционише са много мањим буџетом него што је то било случај 2008. када је Србија доживела највећи дипломатски пораз кроз једнострано признање Косова.

        Према његовим речима, Министарство спољних послова 2008. је имало на располагању 100 милиона евра, а наредне године имаће 53 милиона евра.

       „Није све у новцу, већ у политици. Нема ништа без добре политике”, рекао је Дачић и додао да је поносан на остварене резултате СПС-а и коалиције коју предводи, као и на оно што је урађено од 2012. за разлику, како је нагласио, од власти ДС-а и Зорана Ђинђића који су предлагали да се у РТБ Бору производи намештај.

        Посланик ДС-а Драган Шутановац је на то одговорио да је лидеру СПС-а „једини циљ да седи и критикује оне које је некада највише хвалио”.

       „Ако неко у Скупштини не треба да прича о прошлости то сте ви. Грађанима сте оставили 12 неисплаћених пензија од 2000. године, 16 месеци неисплаћених социјалних давања, 20 евра просечну плату, за разлику од нас који смо оставили 380 евра просечне плате“, нагласио је Шутановац.

        Дачић је након тога казао да демократама 2008. године нису били лоши социјалисти који су „љубили Слободана Милошевића” и поручио им да им је боље да ћуте јер су показали шта су имали и народ их је „одувао са политичке сцене”.

Ивица Дачића

Ивица Дачића

Након те препирке, одређена је пауза од пет минута, а посланици су позвани да се држе теме расправе.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара