Регион

Милорад Додик: Улога Слободана Милошевића у стварању Републике Српске била је веома позитивна

„ДЕЈТОН НАМ ЈЕ ДАО ПРИЛИКУ ДА ГРАДИМО СВОЈЕ СУБЈЕКТИВИТЕТ И ДА ГА ДОСЛЕДНО БРАНИМО”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је улога Слободана Милошевића и Србије била позитивна када је реч о судбини српског народа и стварању Републике Српске.

         „Са ове временске дистанце морам веома јасно да кажем да је, са историјске стране гледано, када бих елиминисао сва неслагања које смо имали, улога Слободана Милошевића и Србије са становишта Срба у Републици Српској била веома позитивна“, рекао је Додик.

         Додик је за „Политику“, која се у данашњем издању бавила политичком заоставштином Милошевића, истакао да је оно што је постигнуто у Дејтону, са становшта позиције Републике Српске, велика ствар.

         „Чак и многи, годинама укључени у реализацију Дејтонског споразума, не би успели да постигну оно што је постигнуто под вођством тадашњег преговарачког тима, који је предводио Слободан Милошевић у самом Дејтону“, навео је Додик.

         Он је истакао да је сачувана Република Српска, а да је Милошевић својим потписом ставио Србију да буде гарант Дејтона који чува опстанак Републике Српске.

Председник Републике Српске Милорад Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик

„Не можемо заборавити ту позитивну улогу, коју је имао Слободан Милошевић, када је у питању судбина српског народа и стварање Републике Српске. Дејтон је нама у Републици Српској дао могућност да градимо своју стабилност и субјективитет који, упркос перманентном притиску свих ових година, доследно бранимо“, рекао је Додик.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара