Регион

Мило и опозиција без договора о улози Кривокапића и контроли над државном телевизијом и АНБ

ТРАЖИ ДА ЊЕГОВ ДОНЕДАВНИ КОАЛИЦИОНИ ПАРТНЕР НЕ ПРЕДСЕДАВА СКУПШТИНОМ ДО ИЗБОРА

  • Ђукановић одбио захтеве који се односе на Јавни сервис (РТЦГ), Агенцију за националну безбједност, контролу локалних самоуправа и захтев у вези државних предузећа

        ПАРЛАМЕНТАРНИ дијалог о споразуму за стварање услова за слободне и фер изборе није успео. Састанак између представника опозиције и власти је завршен.

        Спорне тачке су биле и позиција председника Скупштине Црне Горе Ранка Кривокапића и контрола над РТЦГ.

        Премијер и шеф Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић је одбио четири захтева опозиције у оквиру парламентарног дијалога за фер и слободне изборе, сазнају „Вијести“.

        Ђукановић је одбио захтев који се односи на Јавни сервис, Агенцију за националну безбједност, контролу локалних самоуправа и захтев у вези државних предузећа.

        „Није био успешан наставак дијалога. Није постигнут договор. Упркос томе, време није изгубљено. Процес је помогао да се боље разумеју кроз размену аргумената. Поред пет места у влади, сложили смо се да постоји спремност да опозиција уђе у министарства просвете и здравља, 15 државних институција, да опозиција буде у бордовима шест државних предузећа, као и да добије места на локалном нивоу. Око тога смо се усагласили“, истакао је Ђукановић.

        Опозиција је, каже Ђукановић, тражила морални притисак да људи из Јавног сервиса поднесу оставке.

        Он сматра да даље руковођење парламентом не треба да буде предмет споразума.

        „Нипошто у том споразуму нема места учвршћивању да постојећа гарнитура треба да настави да руководи парламентом. Проблем није личне природе. Управа парламента треба да буде израз већинске воље у парламенту“, поручио је Ђукановић.

        Кривокапић је рекао да је спреман да одступи са те позиције уколико је он препрека договору, наводећи иронично да је добро ако је само једна тачка спорна.

        Ђукановић је навео да би што се тиче АНБ још разговарао о томе „да тамо неко буде“ из опозиције.

Мило и опозиција без договора о улози Кривокапића и контроли над државном телевизијом и АНБ

Мило и опозиција без договора о улози Кривокапића и контроли над државном телевизијом и АНБ

Кривокапић је рекао да није тачно да су спорне само две ствари, већ много више.

То су потврдили лидери Демоса и Уре, Миодраг Лекић и Жарко Ракчевић, док су коалициони партнери ДПС-а и Позитивна Црна Гора потврдили Ђукановићеву процену.

Вијести

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара