Регион

Коалиција ДСС и Двери стала на страну 20.000 породица које су се задужиле у „швајцарцима“

ПОТПИСАЛА ДЕКЛАРАЦИЈУ СА „ЕФЕКТИВОМ“ КОЈА ПРЕДВИЂА ИНДЕКСИРАЊЕ КРЕДИТА У ЕВРИМА

  • Председник „Ефективе“ Дејан ГАВРИЛОВИЋ: Имамо проблем који нико не решава осам година. Овај проблем је решен свугде у региону, једино се код нас не решава. Ми очекујемо да ће бити решен у наредном периоду, као што је решен у земљама региона

       ДАНАС је испред зграде Владе, одржана ванредна конференција за медије Српског покрета Двери и Демократске странке Србије заједно са представницима Удружења банкарских клијената Ефектива.

       У склопу конференције, председник Двери, Бошко Обрадовић и председница ДСС-а, Санда Рашковић Ивић, у име коалиције ДВЕРИ-ДСС, потписали су и Декларацију, којом се ова коалиција обавезује да ће након избора, ако буде вршила власт, донети Закон о конверзији кредита индексираних у швајцарским францима у кредите индексиране у еврима по паритету који је важио на дан када су кредити одобрени.

       Директор Инфо службе Двери, Југослав Кипријановић, рекао је медијима, да је данашњи скуп организован испред зграде Владе, јер већ десетину дана Удружење Ефектива кампује и протествује због нерешавања проблема задужења грађана у швајцарским францима.

       Председник Удружења Ефектива, Дејан Гавриловић, захвалио се коалицији Двери-ДСС, јер је показала интересовање за проблем 20 хиљада породица у Србији. Проблем који нико не решава осам година. Дакле, овај проблем је решен свугде у региону, једино се код нас још увек не решава. Ми очекујемо да ће овај проблем бити решен у наредном периоду, као што је решен у земљама региона- рекао је Гавриловић.

       Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић нагласила је да је 20 хиљада породица у Србији у ризику да падне у дужничко ропство и да буде истерано из својих домова, јер не могу да плаћају рате, јер су се задужили у швајцарским францима. Народна банка Србије, која сада више личи на мењачницу него на Народну банку, ништа није учинила да им реши проблем.

       Ова коалиција има предлог и решење за овај проблем, а то је да се изврши конверзији кредита индексираних у швајцарским францима у кредите индексиране у еврима по паритету који је важио на дан када су кредити одобрени – закључила је председница ДСС-а.

       Председник Двери, Бошко Обрадовић, поновио је да коалиција Двери-ДСС у потпуности подржава рад и захтеве Удружења банкарских клијената Ефектива, који се заиста мукотрпно боре да открију комплетну истину о највећој пљачки грађана Србије, које данас чине стране банке, са највећим каматним стопама у читавој Европи, које практично деру кожу са леђа грађана Србије.

Коалиција ДСС и Двери стала на страну 20.000 породица које су се задужиле у „швајцарцима“

Коалиција ДСС и Двери стала на страну 20.000 породица које су се задужиле у „швајцарцима“

Ми данашњом подршком желимо да пошаљемо поруку и свима који имају било које друге кредите и имају проблем са банкама данас. Ми већ данас потписујемо декларацију коју ћемо одмах спровести у дело када дођемо на власт и посебно ћемо се потрудити да све кредите који су узети у страним валутама конвертујемо у динарске кредите.

(саопштење коалиције Двери-Демократска странка Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара