Регион

Главни чачански напредњак напустио изборну трку јер није хтео да се повинује Вучићевој комбинаторици

ИВАН ЋАЛОВИЋ ТВРДИ ДА НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА УЧЕСТВУЈЕ У „НЕПРНЦИПИЈЕЛНОЈ ПОЛИТИЧКОЈ БОРБИ”

  • Издао саопштење у којем стоји и ово: “У замену су ми током ноћи нуђене одређене високе функције у министарствима при Влади Србије. Они који су то понудили не познају ме довољно као човека. Иван Ћаловић није ушао у политику да би се лично промовисао или задовољио своје личне амбиције, већ му је била намера да учини нешто за Чачак”

         ЧАЧАНСКИ адвокат Иван Ћаловић саопштио је данас да се повукао са листе Српске напредне странке (СНС) у том граду на којој је био под редним бројем један и кандидат за градоначелника на предстојећим локалним изборима јер, како је навео, не жели да учествује у “непринципијелној политичкој борби”.

         Ћаловић је истакао да се повлачи јер није желео да се повинује одлуци председника странке Александра Вучића о “изборној комбинаторици са странкама” које су, како је навео у саопштењу за јавност, “у последњих 20 година владале у Чачку и довели га до позиције у којој се данас налази”.

         Он је нагласио да је у политику ушао из најбољих намера без икаквих личних интереса, али да се став централе СНС разликовао од његових размишљања, што је резултирало одлуком да не буде носилац листе.

         “У замену су ми током ноћи нуђене одређене високе функције у министарствима при Влади Србије. Они који су то понудили не познају ме довољно као човека. Иван Ћаловић није ушао у политику да би се лично промовисао или задовољио своје личне амбиције, већ му је била намера да учини нешто за Чачак, за грађане, за омладину која одлази из Чачка. У томе сам спречен и извињавам се свим грађанима Чачка”, наводи се у саопштењу.

         Он је рекао да је био спреман да се одрекне своје адвокатске каријере зарад виших интереса грађана Чачка.

Чачански адвокат Иван Ћаловић

Чачански адвокат Иван Ћаловић

“Како се у сваком сегменту политике провлаче лични интереси штетни за Чачак, више не желим да учествујем у оваквој непринципијелној политичкој борби и настављам да обављам своју професију. Надам да ће овакав мој политички приступ бити препознат као прави пут ка препороду и бољем животу града”, наводи се у саопштењу.

СНС у Чачку на локалне изборе излази заједно с Партијом уједињних пензионера (ПУПС), Социјалдемократском партијом (СДП), Покретом социјалиста (ПС), Српским покретом обнове (СПО) и Групом грађана Бранко Лазовић.

Нова Србија, која са СНС влада заједно у Чачку и на републичким изборима наступа на листи СНС, у Чачку ће изаћи самостално на изборе, а носилац листе и кандидат за градоначелника Чачка је председник странке и министар за ванредне ситуације Велимир Илић.

(Бета)

Извор: Факти.рс

Вијести о…: Да ли то отпор овој власти постаје све отворенији и у СНС редовима? Да ли ће Срби коначно на изборима сменити неуспешну власт? Да ли смо коначно нешто научили из историје?

Коментариши чланак

Коментара