Регион

Девенпорт на ФПН чуо: „Окупација, ово није демократија, ми смо присиљени на вас”

ЕУ-ДЕМОКРАТИЈА: ДВЕ ОСОБЕ СУ ОДМАХ „ИЗВЕДЕНЕ ИЗ САЛЕ”, А ЈОШ ЈЕДАН МЛАДИЋ – УБРЗО ПОТОМ

         ПРЕД почетак вечерашњег предавања шефа Делегације ЕУ у Србији Мајкла Девенпорта на Факултету политичких наука, троје присутних је протестовало због његовог доласка, почели су да звижде и да вичу “Окупација, ово није демократија, ми смо присиљени на вас”.

         Две особе које су протестовале су одмах изведене из сале, а трећи је накнадно натеран да изађе.

         Девенпорт је прокоментарисао да му се чини да то постаје уобичајена пракса на оваквим догађајима и да је недавно имао сличну ситуацију на скупу у хотелу “Метропол”.

         Девенпорт је у предавању студентима Факултета политичких наука у Београду изнео пет ствари којима би Србија требало да се бави на путу ка чланству у ЕУ, рекавши да је “свака препрека истовремено и шанса”.

         На скупу у организацији Центра за међународну јавну политику Девенпорт је као прву ствар навео то да Србија мора да схвати да није важно усвајати само “лепе законе”, с обзиром да су већ усвајани закони који нису примењивани из разних разлога. Као другу ствар шеф Делегације ЕУ је изнео чињеницу да процес придруживања тражи од свих институција власти “до сада невиђени ниво сарадње и координације”.

         “Треће, рекао бих да је потребно нешто што се до сада није десило, а то је веома широк ниво консултација са цивилним друштвом, а када кажем цивилно друштво не мислим само на невладине организације из `круга двојке`, већ на универзитете, професионална тела, удружења, интересне групе, представнике потрошача и друге”, казао је Девенпорт.

Девенпорт на ФПН чуо: „Окупација, ово није демократија, ми смо присиљени на вас”

Девенпорт на ФПН чуо: „Окупација, ово није демократија, ми смо присиљени на вас”

Као последње две ствари истакао је потребу снажног напора власти да представи “не на пропагандом, већ дебатом” питања која се тичу придруживања Србије ЕУ, као и потребу за јединственим мишљењем о придруживању за које треба да се осигура да буде нешто што је у српском националном интересу.

„То је ваш избор, то је избор који Србија има”, рекао шеф Делегације ЕУ у Србији.

http://mondo.rs/a878246/Info/Srbija/Beograd-Incident-zvizdali-i-uzvikiva…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара