Регион

Александар Вулин: Србија ће мигрантима поделити 17.000 платних картица са по 5.000 динара

ДОБИЈАЋЕ ИХ ИНВАЛИДИ, ПОРОДИЦЕ СА САСВИМ МАЛОМ ДЕЦОМ И СТАРИЈИ ОД 60 ГОДИНА

  • Добротворна фондација Српске православне цркве „Човекољубље“ дала иницијативу да се убудуће део новца на исти начин определи и социјално угроженим становницима Србије. Александар Вулин је тим поводом рекао: „Исте картице биће подељене нашим социјално угроженим становницима. Не смемо заборавити и наше становништво“

        МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Прешеву да ће 85 милиона динара, кроз поделу 17.000 платних картица, бити уплаћено за најрањивије категорије миграната и избеглица који уђу у Србију.

        „Мигранти ће моћи да добију Дина платне картице у износу од по 5.000 динара уз показивање потврде да су прошли кроз наш систем и новац ће потрошити за све што им је потребно“, додао је министар.

        Како је казао, захваљујући иницијативи и помоћи донатора, биће им омогућене те платне картице којима ће моћи да плаћају све потребне услуге на територији целе Србије.

        „Ово је више од поклона, 85 милиона динара кроз 17.000 платних картица које су предвиђене. Не треба заборавити и да је Пошта учинила велики напор да све буде брзо и на време, да се омогући да се овде у најбољим могућим условима купе и возне и аутобуске карте, као на било ком другом платном месту у Србији“, рекао је министар.

        Вулин је додао да се ти људи у „Србији осећају добро, као цивилизована људска бића о којима се заиста брине“.

        Министар је у Прешеву са представницима добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“ посетио Привремени прихватни центар за мигранте.

        „Све је то доказ колико се води рачуна и брине овим људима, њиховим потребама и достојанству. Ми бринемо о њима“, поручио је Вулин.

        Он је казао да та добротворна организација од почетка мигрантске кризе помаже државним органима у свему, а све у циљу помоћи мигрантима и да је њихов рад и ангажовање добар показатељ свим другим донаторима.

        Како је прецизирао, платне картице добиће особе са инвалидитетом, породице са малом децом до три године старости и старији од 60 година.

        Вулин је похвалио и иницијативу организације „Човекољубље“ да се убудуће део новца на исти начин определи и социјално угроженим становницима Србије.

        „Исте картице биће подељене нашим социјално угроженим становницима. Не смемо заборавити и наше становништво“, рекао је Вулин.

        Он је казао да ће се у новогодишњој ноћи, делић празничног расположења свакако поделити и са мигрантима.

        „Овде постоји Уницефов посебни кутак, биће тако и за Нову годину, сви који буду овде те ноћи осећаће се као да су у било ком делу света и помоћи ћемо им да бар мало забораве на бриге“ рекао је Вулин.

        Директор фондације „Човекољубље“ рекао је да ће платне картице моћи да се користе на свим продајним местима на територији Србије.

        Како је казао, у наредних 90 дана 200 породица моћи ће да добије новчану помоћ у виду платне картице.

        „На дневном нивоу у наредних 90 дана 1.000 појединаца добиће те картице“, рекао је Макојевић и захвалио представницима ресорног министарства на помоћи и сарадњи у томе.

Александар Вулин

Александар Вулин

Да би се мигрантима олакшао боравак у Прихватном центру, уз помоћ „Пошта Србије“ за мигранте је отворен шалтер за поштанске услуге, где могу подићи новац, купити возне карте, припејд картице за телефон, а такође се обављају и мењачки послови, речено је приликом обиласка Прихватног центра.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара