Технологија и Наука

Почело тестирање првих 20 невидљивих тенкова „Армата“

ИМАЋЕ ЧЕТИРИ НИВОА ЗАШТИТЕ – ТРЕЋИ ЋЕ УНИШТАВАТИ ПРОЈЕКТИЛЕ КОЈИ ПРОБИЈУ ПРВА ДВА

  • Заменик генералног директора те корпорације Вјачеслав ХАЛИТОВ: „Систем прве заштите има задатак да противник не може да открије тенк на бојном пољу. Друга јединствена особина модела биће такозвани систем хардкил који уништава пројектиле који лете према тенку“

        У РУСКОЈ корпорацији „Уралвагонзавод“, једном од највећих научних и индустријских комплекса у Русији, тестира се 20 нових тенкова „Армата“ са јединственим својствима, укључујући невидљивост за противника, изјавио је заменик генералног директора те корпорације Вјачеслав Халитов.

        По први пут је на платформи „Армата“ реализован систем заштите на четири нивоа.

        „Систем прве заштите има задатак да противник не може да открије тенк на бојном пољу“ – изјавио је Халитов, истакавши да се у том циљу користе GALS технологије везане за заштиту тенка специјалним слојем.

        „Друга јединствена особина модела биће да уништавају пројектиле који лете према тенку“ – додао је Халитов. Ради се о такозваном систему хардкил који уништава пројектиле који лете према тенку“.

        Постоји и трећи ниво заштите који уништава пројектил уколико је прошао прва два нивоа. Четврти ниво је предвиђен да обезбеди преживљавање тенка и посаде, казао је представник корпорације.

        Генерални директор „Уралвагонзавода“ Олег Сијенко изјавио је раније да је тенк Т-14 на платформи „Армата“ најнапреднији у тенковској индустрији и да има неограничени потенцијал за модернизацију.

        Вице-премијер Русије Дмитриј Рогозин сматра да ће Европа моћи да направи конкурента „Армати“ тек за 15 година.

Почело тестирање првих 20 невидљивих тенкова „Армата“

Почело тестирање првих 20 невидљивих тенкова „Армата“

Халитов је раније изјавио да би на бази нове тешке платформе „Армата“ могли да почну да производе тешко ударно возило са оруђем од 152 милиметра, командно-штапско возило и техника способна да се бори против борбених робота.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара