Култура

Учимо ћирилицу

Позориште „Хоризонт“ из Нојенхофа, Швајцарска и списатељица Лела Стојановић из Нишке Бање, Србија остварили су дивну сарадњу расејања и матице позоришним комадом за децу „Учимо слова“.

Циљ представе је да се деци у Швајцарској приближи ћирилично писмо, што су глумци позоришта „Хоризонт“ и остварили а све то под покровитељством српске Православне цркве из Цириха.

Током јануара 2016. године игране су три позоришне представе и то у свечаној сали Светоуспењског храма У Швамендигену, потом у просторијама КУД-а Коло Баден у Нојенхофу и у црквеној сали Светотројеручног храма у Цириху.

– Деци која су рођена у Швајцарској, желели смо да представом приближимо азбуку, ћирилично писмо кроз забавну игру и дечји смех. Такође и њихови родитељи имали су прилику да гледајући ову представу, обнове оно што су можда временом о ћирилици заборавили. – рекао је отац Мирослав Симијоновић, после преве представе одржане у свечаној сали Светоуспењског храма.

Циљ представе је да се деци у Швајцарској приближи ћирилично писмо

Циљ представе је да се деци у Швајцарској приближи ћирилично писмо

Позориште „Хоризонт“ је на Савиндан прославило своју крсну славу Светог Саву у просторијама КУД-а Коло Баден. Отац Симеон је са домаћином славе глумцем Славишом Милошевићем ломио славски колач и заједно са гостима и пријатељима овог позоришта помолио се за здравље и пожелео им срећу у даљем раду и још низ успешних играња позоришне представе „Учимо слова“.

Вијести о…

Коментариши чланак

Коментара