Вијести, Регион

Фирма лажно регистрована на име Вучићевог брата била „проточни бојлер” за извлачење новца

ПОЛИЦИЈА ТРЕБА ДА УТВРДИ КО СТОЈИ ИЗА ТЕ ФИРМЕ – ИЗЈАВИО ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ МАРКО МАРИНКОВИЋ

  • „На основу поређења са правом личном картом Андреја Вучића, установљено је да је у питању фалсификат – фотографија није идентична, печат МУП-а, потпис, број личне карте и пријава пребивалишта”, рекао је Маринковић у „Тешкој речи” на ТВ Пинк

         ЗАМЕНИК директора Пореске управе Марко Маринковић изјавио је вечерас да су пре неколико година одређена лица, користећи лажну личну карту отворила „фантомску фирму” на име Андреја Вучића и да је још 2010. утврђено да брат актуелног премијера са тим нема никакве везе.

         Према његовим речима, сектор Пореске полиције је у вези са том фирмом и тим случајем, „у децембру 2010, у време власти ДС, позвала Андреја Вучића, који је тада као грађанин дао изјаву да са том фирмом није повезан”.

         „Након тога, оперативним активностима, спроведеном истрагом и провером пословања фирме, утврђено је да је наведена фирма основана лажном личном картом. На основу поређења са правом личном картом Андреја Вучића, установљено је да је у питању фалсификат – фотографија није идентична, печат МУП-а, потпис, број личне карте и пријава пребивалишта”, рекао је Маринковић у „Тешкој речи” на ТВ Пинк.

         Он је објаснио да се ради о фалсификату на старом образцу личне карте и да је у питању фантомско предузеће које је циљано основано ради злоупотребе у привредном пословању.

         Фирма је регистрована у Агенцији за привредне регистре (АПР), а служила је као „проточни бојлер” за друге фирме одакле је извлачен новац за нелегалну привредну активност, навео је заменик директора Пореске управе.

         Пошто је та фирма кроз провере у АПР ”искочила”, почела је истрага у оквиру које је и Андреј Вучић као грађанин дао изјаву да ни на који начин није повезан са њом, о чему постоји и службена белешка, навео је он.

         Пореска полиција је неколико месеци касније, у фебруару 2011, сачинила службену белешку да се та фирма „због фалсификата не може довести у везу са Андрејом Вучићем, јер је основана посредством лажне личне карте”, рекао је Маринковић.

Заменик директора Пореске управе Марко Маринковић

Заменик директора Пореске управе Марко Маринковић

Он је нагласио да ко стоји иза те фирме „није у надлежности Пореске управе”, да о томе нема сазнања и да је то посао за полицију.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Вијестио: И тако већ преко 4 године? И нико о није одговоран за онолике милионе? „Па људи моји, да ли је то могуће?“

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *