Вијести, Регион

Полиција шок-бомбама растерала шиптарске демонстрације у Тетову

БУНЕ СЕ ЗБОГ ОСУДЕ НА ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ ШЕСТОРИЦЕ СУНАРОДНИКА КОЈИ СУ ПОБИЛИ ПЕТОРИЦУ МЛАДИХ МАКЕДОНАЦА

         ПОЛИЦИЈА је у македонском граду Тетову данас употребила шок-бомбе да растера неколико стотина албанских демонстраната, незадовољних пресудом изреченом шесторици њихових сународника, који су осуђени на доживотну затворску казну због убиства петорице младих Македонаца уочи Ускрса 2012. године у Смилковцу.

         Окупило их се око 600, углавном младих, и бацало каменице на полицију испред седишта албанске партије ДУИ која је партнер у влади Македоније.

         Полиција је силом растурила окупљене, а локални медији су јавили да су повређена двојица демонстраната, пренео је АП.

         Протеста је данас било и у престоници Скопљу, као и у западним градовима Струги, Кичеву, Гостивару и Дебру, али су, према речима портпарола македонске полиције Иве Котевског, прошли без инцидената.

         Протести су почели у петак, када је у Скопљу, у жестоким сукобима полиције и Албанаца, повређено око 20 полицајаца и демонстраната.

 

Полиција шок-бомбама растерала шиптарске демонстрације у Тетову

Полиција шок-бомбама растерала шиптарске демонстрације у Тетову

ЕУ, САД, ОЕБС и НАТО су у суботу у заједничком саопштењу позвали грађане Македоније да се уздрже од насиља, после протеста Албанаца у петак, током којих је полиција употребила сузавац, шок бомбе и водене топове да би растерала насилне демонстранте.

(Танјуг)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *