Вијести, Спорт

Србија у финалу Светског првенства, рукометашице на корак до остварења сна!

Женска рукометна репрезентација Србије је одиграла утакмицу из снова, и дошла на корак од остварења истих, финала Светског првенства! Победом над репрезентацијом Пољске у Комбанк Арени са 24:18 (14:6), изабранице селектора Саше Бошковића дошле су до борбе за златну медаљу. У финалу (недеља, 17:15), састаће се са бољим из меча Данска – Бразил, који се игра од 20:45.

Почетак је обележила опрезност на обе стране с обзиром на значај меча, Србија се борила и са улогом благог фаворита, па је после шест минута био резултат тек 1:1. Тек тада су почеле да се крунишу одбране Томашевићеве и головима, и почела је незаустављива серија погодака, а Пољска се држала тек до вођства „орлица“ од 5:4.

После тога, скоро 10 минута нису нашле пут до гола, а Србија их је серијом од 6:0 потпуно нокаутирала, и на полувреме је отишла са великих 14:6. Само у првих 30 минута, Катарина Томашевић је блистала са 12 одбрана из 18 шутева Пољакиња, а онда ју је заменила Јована Рисовић, и то како: одбранила је сва четири шута са којима се суочила!

414446_srbpol201213rasfoto-marko-metlas14_ig

Друго полувреме је почело по непромењеном сценарију – пуних осам минута Пољакиње су биле без поготка, а Живковићева, Цвијићева и Андреа Лекић наставиле су да увећавају предност па је тражен нови тајм-аут, а серију је зауставила тек Јохимек са левог крила.

После 18:8, Бошковић је почео да комбинује са саставом, а Пољакиње су се мало приближиле серијом од 7:3, седам минута пре краја. Тада је и Бошковић на терен вратио Сању Дамњановић и Катарину Томашевић, а Андреа Лекић је уз атрактиван погодак била прецизна за +7.

Захваљујући сјајној и ефикасној игри у већем делу меча, дозвољено је било и веће опуштање, али је ипак остварена победа убедљивија од очекивања, и то уз атракције Лекићеве и Дамњановићеве.

Рапсодија у нападу омогућена је и невероватним одбранама, па је Катарина Томашевић заслужено добила признање за најбољег актера меча, са 17 одбрана, од 31 шута противница.

Нови рекорд

Забележена је још веће посета, нова највећа у историји женског рукомета – 18236 гледалаца било је у Арени.

Подршка са свих страна

У Арену су се слиле реке навијача из свих крајева: виђене су заставе из Даниловграда, Херцег Новог, Сенте, Равног Села, Ниша, Баачанца, Илока, Ивањице…

Извор: Блиц

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *