Живот и Здравље

У просјеку 14 пута дневно улазимо на Фејсбук

url10

Колико често улазите на Фејсбук?Према новом истраживању корисници ове друштвене мреже у просјеку 14 пута дневно провјеравају свој профил и то на двије минуте и 22 секунде.

У резултатима истраживања ИДЦ-а, које је урађено под покровитељством Фејсбука,наводи се да је у онлајн анкети учествовало 7.446 корисника ове друштвене мреже у доби од 18 до 44 године, а ради се о власницима Ајфона и Андроид паметних телефона.Анкетирање је проведено у току једне седмице у марту.

Корисници паметних телефона у просјеку укупно потроше пола сата дневно на Фејсбук. На свој профил најчешће улазе навечер, непосредно прије спавања.Током дана на ову друштвену мрежу корисници у просјеку улазе 13,8 пута и обично на њој остају нешто више од двије минуте.

Теретана је једно од најчешћих мјеста одакле људи преко својих телефона улазе на Фејсбук,то ради њих 48 посто,а 47 посто улазе на Фејсбук док припремају ручак.

Иако је Фејсбук на трећем мјесту најпопуларнијих апликација на паметним телефонима,након е-поште и претраживача,79 посто корисника га провјерава одмах 15 минута након буђења.

Већина,односно 62 посто људи,користе своје паметне телефоне одмах након буђења. ко 70 посто Фејсбук корисника су његови чести посјетитељи а више од пола га посјете сваки дан.Сви испитаници у анкети су с подручја САД-а.

Коментариши чланак

Коментара