Живот и Здравље

Природни лек против кашља који не морате ни да поједете ни да попијете

У мору рецепата како направити природан и укусан лек против кашља пронашли смо један који не захтева много времена за припрему, и ради се од сами три састојка које сигурно имате у кући, а дете га не мора ни попити ни појести!

Реч је о облогама на бази меда који се детету једноставно залепе на груди и то само једно вече пре спавања. Овај облога ће у само једном дану успешно да излечити чак и најјачи кашаљ, а облоге се могу стављати и на бебе старие од шест мјесеци, а могу га користити и одрасли.

За припрему вам требају само мед, брашно и биљно уље – у малим количинама, јер се раде само за једнократну употребу. Уз смесу биће вам потребна и једна салвета, затим мала газа и она медицинска лепљива трака. Бит овог лека лежи наравно у меду које је одличан природни савезник против кашља, а његово деловање је јако чак и ако се не узима оралним путем. Барем тако кажу они који се куну да су се управо овакве облоге од давнина користили за лечење кашља.

Зато уколико ваше дете, супруг, бака, ви сами, више не можете да зауставите грозан кашаљ, посегните за овом провереном народном медицином.

На неколико ствари упак морате да припазите, што заправо само доказује колико је лек јак и делотворан. За мању децу облогу користите само неколико сати, најбоље док дете спава, док га одрасле особе могу имати током целе ноћи.

С обзиром да је лек прилично јак пазите да облогу не ставите директно на подручје срца. И још нешто – како овај лијек утиче на лагано загревање организма, не сме се користити уколико дете има температуру. Потребно је пазити и на то да особа која ће користити облогу није алергична на мед и производе од меда.

Природни лек против кашља који не морате ни да поједете ни да попијете (Фото: www.fastpaceurgentcare.com)

Природни лек против кашља који не морате ни да поједете ни да попијете (Фото: www.fastpaceurgentcare.com)

Припрема је врло једноставна – у мало брашна ставите још мање меда и добро умешајте смесу да добијете гумасту масу коју можете држати у руци без да се лепи за прсте, а затим јој додајте мрвицу било којег биљног уља и поново уваљајте у брашно – као да га панирате.

Побрашњену смесу прво замотајте у салвету па потом у газу и тако залепите на груди, или на леђа.

Извор: 24 сата

Коментариши чланак

Коментара