Занимљивости

Златни „Lamborghini“ најскупљи аутомобил на свијету

033999

„Lamborghini“ је најавио најскупљи модел на свијету, који ће коштати 4,2 милиона фунти и биће направљен од злата. Погледајте како изгледа прототип.

Минијатурна реплика модела “aventador LP 700-4”, која више изгледа као играчка, направљена је од материјала који се користе и за прављење неких болида Формуле 1, има алуминијумске фелне и сједишта украшена полудрагим камењем. Зато не изненађује што реплика кошта пола милиона фунти, готово исто као и “aventador”!

Након представљања прототипа, из компаније најављују екстравагантни завршни модел пресвучен златом, чија се вриједност процјењује на 4,2 милиона фунти!

Сједишта, волан и фелне најскупљег аутомобила на свијету биће пресвучени златом и платином, предња сједишта имаће украсе од драгог камења, а са предњих свјетала сијаће и дијаманти!

Ипак, Роберт Гулпен који је дизајнирао златни модел, наглашава да ће “купац бити тај који ће одредити крајњи изглед најскупљег аутомобила на свијету и да ће он одлучити од ког материјала ће бити направљен”.

Њемачка аукцијска кућа процијенила је да ће завршни модел вриједити 8,6 милиона фунти, од ћега ће готово пола милиона отићи у добротворне сврхе, али Гулпен га нуди купцима по цијени од 4,6 милиона фунти.

Прототип овог “скромног” аутомобила прво ће моћи да се види у “Тржном центу Дубаи”. Прије него што буде одвезен у аукцијску кућу, аутомобил ће кренути на турнеју, кроз Сингапур, Шангај и Русију.

Много је питања о томе ко ће купити скупоцјени модел од злата, а Гулпен нуди награду од 155.000 фунти свакоме ко му помогне да нађе купца.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *