Вијести, Занимљивости

Више од 300 руских падобранаца прелази 150 км за 48 сати

ПРОВЕРА „ПУНЕ СПРЕМНОСТИ ЗА РАТ” ТРАЈАЋЕ ДО 18. СЕПТЕМБРА И ОБУХВАТИЋЕ ОКО 100 ХИЉАДА ВОЈНИКА

  • Након укрцавања у бродове, заједно с морнаричком пешадијом флоте, падобранци ће прећи морем око хиљаду километара и искрцати у рејону острва Сахалин

         ВИШЕ од 300 војника руске армије РФ искрцало се у руском Приморју и током изненадне провере борбене готовости извршиће марш-десант од 150 километара за 48 сати, наводи агенција РИА Новости, позивајући се на управу за информисање  Министарства одбране Русије.

         „Више од 300 војника Ваздушно-десантних снага Усуријске десантно-јуришне јединице с наоружањем провели искрцало се помоћу падобрана Д-10 у зону приземљења „Корсаково” (Приморски крај)” — истиче се у саопштењу.

         Како наводи руско војно министарство, након искрцавања и окупљања падобранци ће извести марш-десант од 150 километара на непознати терен у предвиђеној зони .

         „Током извршавања задатка Приморска десантна јединица треба да пређе целу маршруту за 48 сати и да стигне у зону укрцавања у велике десантне родове Тихоокеанске флоте (Русије)” — наводи се у саопштењу министарства.

         Министарство одбране Русије је додало да ће након укрцавања у бродове, заједно с морнаричком пешадијом флоте, падобранци прећи морем око хиљаду километара и искрцати у рејону острва Сахалин.

Више од 300 руских падобранаца прелази 150 км за 48 сати

Више од 300 руских падобранаца прелази 150 км за 48 сати

Како је раније саопштено, председник Русије владимир Путин наредио је спровођење изненадне провере борбене готовости у Источном војном округу.

Провера „пуне спремности за рат” потрајаће до 18. септембра и обухватиће око 100 хиљада војника.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *